LICHT vormgevers realiseert een lichtbeleving


In de entreehal van het Woonevent Maastricht 2007

MAASTRICHT, 20071105 -- Op het Woonevent Maastricht van 14 november tot en met 18 november gaat elke bezoeker het licht beleven. In de entreehal worden zeven ruimtes op bijzondere wijze verlicht door LICHT vormgevers in samenwerking met Wouter Brave, onafhankelijk lichtontwerper.

Tijdens de tocht door de ruimte brengt het spel van licht, kleur en schaduw de bezoeker in de juiste stemming om een onvergetelijke ontmoeting met design en interieur te hebben. Het lichtsnoer bevat naast de zeven `lichtkralen' nog vijf `expositiekralen' waar toonaangevende interieurontwerpers hun producten exposeren.

De bezoeker loopt door de Black Box, een lichte nevel waarin lichtbundels zich lijken te materialiseren of passeert de Moodwall, een oceaan van dicht bij elkaar geplaatste individueel aangestuurde led-lampjes waarbij de wand afwisselend een oplichtend vuur of een waterval verbeeldt.

LICHT vormgevers is het bedrijf dat ten behoeve van de openbare ruimte en architectuur met licht de functie en de identiteit weet te versterken, het imago ondersteunt en de attentiewaarde verhoogt.
In elk project stelt LICHT vormgevers zich onafhankelijk op in de samenwerking met de opdrachtgever, de architect, de technische adviseur en andere betrokkenen. Belangrijk is dat ieders wensen worden meegenomen in het maken van een lichtvisie, zodat de lichtoplossingen in het belang van het project zijn.
LICHT vormgevers heeft ruime ervaring in het ontwerpen en realiseren van lichtprojecten, zowel in de vormgeving als de techniek. Daardoor kunnen wij een brug slaan tussen de ontwerper en de technisch adviseur.
Wij maken voor projecten lichtvisies en vertalen dit in technische lichtoplossingen. Indien standaard collecties geen uitkomst bieden, ontwerpen wij in ons atelier opmaat producten.
Het uitgangspunt is steeds de lichtvisie; het verlichtingsproduct is daaraan ondergeschikt. Waar wij in het ontwerp onder andere rekening mee houden zijn de inval van daglicht, de kleur van het licht en het effect daarvan in de ruimte, schaduwwerking, verblinding en lichthinder. De inzet van moderne lichttechnieken zorgt voor een hoge effectiviteit, waardoor wij met minder middelen meer kunnen bereiken.
Met de wijze waarop wij denken over licht en de manier waarop wij dat in een ruimte toepassen is LICHT vormgevers uniek.