Business of the Year Award uitgereikt aan Hendrix Genetics


ZEIST, 20071114 -- Op 14 november heeft het Nederlandse fokkerijbedrijf Hendrix Genetics de `Business of the Year Award' voor 2007 ontvangen. De onderscheiding wordt jaarlijks door de Nederlands-Canadese Kamer van Koophandel toegekend aan een Nederlands of Canadees bedrijf dat in het voorafgaande jaar uitzonderlijk goede resultaten heeft behaald in Canada of Nederland.

Hendrix Genetics heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een van de belangrijkste spelers in de dierfokkerij, zowel in Canada als wereldwijd. De prijs werd uitgereikt door de Canadese Ambassadeur Jim Wall tijdens de Canada Food Day in Zeist.

Op de Canada Food Day kregen Nederlandse bedrijven en instellingen informatie over investerings- en researchmogelijkheden in de food- en agrisector in Canada.

De Business of the Year Award award ging eerder onder meer naar Nortel, Fugro, DSM Biologics en Nutreco. "Het is een grote eer dat deze award nu aan Hendrix Genetics is toegekend. Het is een erkenning voor de succesvolle link tussen Nederland en Canada binnen ons bedrijf" aldus directeur Thijs Hendrix. Hendrix Genetics is marktleider in fokkerij van kalkoenen (Hybrid Turkeys), legkippen (Institut de SĂ©lection Animale - ISA) en varkens (Hypor).

Hendrix Genetics is een multi species fokkerij bedrijf met 5 divisies, fokkerij van legpluimvee, vleeskuikens, varkens, kalkoenen en distributie van pluimvee. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boxmeer, Nederland. Hendrix Genetics heeft eigen bedrijven en joint ventures in 24 landen en werkt wereldwijd met ongeveer 1.000 medewerkers. Bij Hendrix Genetics in Canada zijn 350 medewerkers werkzaam.

Links:
Hendrix Genetics: www.hendrix-genetics.com
Canada Food Day: www.canadabusinessday.nl
Business of the Year Award: www.dfait-maeci.gc.ca/canada-europa/netherlands/embassy5-6aw-nl.asp





Canadese Ambassade