Kennisnetwerk Club52 officieel geopend


Exclusieve ontmoetingsplek en podium voor open innovatie

NIJMEGEN, 20071114 -- Kennisnetwerk Club52 opent vandaag haar deuren voor de eerste vergadering. Het innovatieplatform vergadert in de boardroom van Club52. Na de officiële opening van FiftyTwoDegrees zal dagvoorzitter Gijs Wanders samen met de initiatiefnemers en het comité van aanbevelingen de Business Lounge van Club52 openen.

Club52 is de exclusieve ontmoetingsplek van innovatiecentrum FiftyTwoDegrees in Nijmegen. Hier komen moderne bedrijven en organisaties samen om met elkaar aan een nieuwe toekomst te bouwen. Club52 heeft alle ingrediënten van een executive business club met een eigen thuishaven. Maar de ambitie is groter: het moet uitgroeien tot een exclusief en internationaal georiënteerd netwerk. De gedachte van open innovatie staat daarin centraal.

De verknoping van Club52 met een belangrijk deel van de Nederlandse kenniseconomie is sterk: Nijmegen (Heath Valley), Wageningen (Food Valley), Arhem (Fashion, Energy) en Eindhoven (High Tech Campus). Gevestigd in dat hart richt Club52 zich op het verbinden van de thema's `business', `lifestyle' en `high tech'. De evenementen moeten de contacten tussen ondernemers, high tech bedrijven, onderzoeksinstituten en de overheid versterken. Ron Lubbers: "Club52 moet een podium worden voor nieuwe productontwikkelingen. Het biedt ruimte om van elkaar te leren, maar ook - en vooral - om elkaar te inspireren. De doelstelling is om multidiciplinaire samenwerkingen mogelijk te maken."

Club52 is een initiatief van de samenwerking tussen ICE-Ontwikkeling en Ballast Nedam Bouw Special Projects en wordt ondersteund door NXP, Compass Group en Regus. In het Comité van Aanbevelingen zetten lokale bestuurders zich in om het netwerk verder uit te bouwen.

//Einde bericht

Over FiftyTwoDegrees Business Innovation Center

FiftyTwoDegrees is het centrum in één van de belangrijkste gebiedsontwikkelingen in de stadsregio Arnhem-Nijmegen. Het project markeert een nieuw tijdperk van wonen en werken. De moderne economie verlangt steeds meer dynamiek van bedrijven. Toekomstgerichte organisaties zijn continu op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden, waardoor zij nieuwe markten kunnen ontwikkelen, of hun positie in bestaande markten kunnen versterken. FiftyTwoDegrees geeft daar een antwoord op. Het centrum is ontworpen als een inspirerende omgeving waarin de mens centraal staat. Een omgeving die mensen stimuleert om samen te werken en kennis uit te wisselen.

FiftyTwoDegrees is een project van ICE-Ontwikkeling (www.ice-ontwikkeling.nl) en Ballast Nedam Bouw Special Projects (www.ballast-nedam.nl).