Sinterklaas blij met Dakpannenkoeken


Bakpiet ontwikkelt pannenkoek die smaakt naar pepernoot

ROTTERDAM, 20071114 -- Na de pepernoot en taaitaai heeft Bakpiet een nieuwe lekkernij uitgevonden: Dakpannenkoeken. Omdat Sinterklaas in Nederland altijd met Amerigo over de hoge, hoge daken gaat bedacht Bakpiet dit heerlijke gerecht. Sinterklaas is blij: `Jarenlang heeft Bakpiet zitten broeden op een nieuwe traktatie. Het resultaat is een pannenkoek die smaakt naar pepernoot. Het leuke is dat je Dakpannenkoeken thuis zelf kunt maken. Het geheim zit `m in de kruiden die je toevoegt, die zijn ontwikkeld door Verstegen. We zijn Verstegen dan ook heel erg dankbaar, dat snap je wel'.

Geheim
Bakpiet mailde het recept alvast naar Nederland, zodat iedereen thuis ook Dakpannenkoeken kan bakken. Het geheim zit `m in de specerijenmix voor Koek en Speculaas van Verstegen Spices & Sauces, hofleverancier van Sinterklaas. Die maken de Dakpannenkoeken onweerstaanbaar. Verstegen verwacht een enorme vraag en introduceert daarom een supergrote strooibus specerijenmix voor Koek en Speculaas. Hiermee kan heel Nederland genieten van overheerlijke Dakpannenkoeken.

Recept Sinterklaas Dakpannenkoeken
Ingrediënten
* 1 pak pannenkoekmix meergranen
* 0,9 liter melk
* 2 eieren
* boter
* 1 eetlepel Verstegen specerijenmix voor Koek en Speculaas

Bereidingswijze
Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan het beslag 1 eetlepel Verstegen specerijenmix voor Koek en Speculaas toe. Bak de Dakpannenkoeken. Lekker met poedersuiker.

Sinterklaas komt aan op 17 november in Kampen
Sinterklaas komt dit jaar aan in Kampen. Op zaterdag 17 november zet de Goedheiligman om 12.30 uur in de Hanzestad voet aan wal in Nederland. De pakjesboot meert af aan de IJsselkade. Daar wordt hij welkom geheten door burgemeester Jan Oosterhof. De NPS doet rechtstreeks verslag van zijn intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal.

Verstegen Koek- en Speculaaskruiden
Verstegen kruidenmix voor Koek en Speculaas is verkrijgbaar in de supermarkt.
Adviesprijs strooibus 150 gram ¤ 3,79.
Voor meer informatie: bel 0800 245 51 00 (gratis) of ga naar www.verstegen.nl.