WIN persoonsgebonden budget actief in Noord-Holland en Zuid-Holland


HEEMSKERK, 20071114 -- WIN NEDERLAND heeft in de afgelopen maanden WIN PGB (PERSOONSGEBONDEN BUDGET) ontwikkeld. Een organisatie die mensen helpt met het aanvragen en beheren van het toegekende persoonsgebonden budget voor medische kosten. De afgelopen jaren zijn o.a. de eigen bijdragen voor medische zorg aanzienlijk gestegen, met alle financiële gevolgen hieraan verbonden. Het gaat om grote groepen mensen zoals chronisch zieken en gehandicapten, maar ook voor b.v. ouderen wiens zelfredzaamheid langzaam verminderd.

In eerste instantie worden vaak de beschikbare financiële reserves aangesproken om de medische kosten te dekken tot deze geheel zijn uitgeput. Waardoor er sprake is van een grote armoedeval en er onstaan naast de medische problemen daardoor vaak ook sociale en financiële problemen.
Er kunnen dus extra fysieke, mentale en sociale klachten optreden, niet in de laatste plaats vanwege de stress die de situatie met zich meebrengt.

WIN PGB stelt mensen die om hulp vragen centraal in hun behoefte aan medische zorg beter (financieel) te organiseren. Dit vanuit de visie dat iedereen in Nederland recht heeft op goede medische zorg zonder hierdoor in ernstige financiële problemen komen. Onze aandacht gaat daarom speciaal uit naar personen met medische klachten met een bescheiden inkomen.

WIN PGB biedt ondersteuning aan bij het aanvragen en beheren van persoonsgebonden budgetten ter dekking van de medische kosten. De persoonsbudgetten kunnen zowel als financiele bijdrage als ook in nature (dienstverlening aan huis door b.v. thuiszorg) worden toegekend.
WIN PGB helpt de hulpvrager de juiste keuzes te maken in vormen van dienstverlening en zorg in combinatie met andere voorzieningen.

Waar mogelijk en wenselijk kan de WIN PGB Dienstverlener zorgdragen voor aanvullende dienstverlening door andere WIN Projecten. Hierbij kan gedacht worden aan o.a. inkomensbeheer, budgetcoaching en schuldhulpbegeleiding, alsmede ook juridische bijstand. WIN PGB biedt haar diensten aan conform jaarlijks vastgestelde PGB tarieven door de overheid voor en worden vanuit het beschikbare budget betaald.

Alle PGB Dienstverleners en administratieve medewerkers beschikken over de noodzakelijke opleidingen voor vakbekwaamheid. De financiële administratie van cliënten wordt verzorgd met behulp van gespecialiseerde software voor PGB Administraties en bijbehorende verantwoording.
WIN PGB is lid van de sector PGB van de branchevereniging ANVS te Oosterbeek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Noord Holland:
WIN PGB
Mw. W. Westhof
Telefoonnummer 0630-76.47.15
Postbus 465
1940 AL Beverwijk
info@win-nederland.nl

Regio Amsterdam
WIN PGB p/a
Bureau Penningkruid
Mw. R.Berendse
Telefoonnummer: 0618.81.58.01
Postbus 23662
1100 ED Amsterdam
info@win-nederland.nl

Zuid Holland:
WIN Bewindvoering p/a
Team Solutions BV
Dhr. H. Kruijt
Telefoonnummer 0650-66.31.26
Van diemenstraat 202, 2518 VH Den Haag
info@win-nederland.nl

Utrecht:
WIN Bewindvoering p/a
Bureau Clementie
Mw. D.M. Retèl
Telefoonnummer 0654-66.55. 89
Postbus 43088
3540 AB Utrecht
info@win-nederland





Ingezonden persbericht