WereldOuders viert de benoeming van een comité van aanbeveling


HILVERSUM, 20071114 -- Ds Carel ter Linden, Dr Henk van Os, Mr Kees van Lede en Dr Herman Wijffels vormen het comité van aanbeveling voor het werk van stichting WereldOuders per 15 november 2007. De benoeming van het comité wordt gevierd met de speciale cadeauactie `Vervul een kinderwens uit Peru'. Wie een goede vriend of familielid een origineel cadeau wil geven dat bijdraagt aan de verbetering van de levensomstandigheden van kinderen in Peru kan bij WereldOuders terecht.

WereldOuders geeft sinds haar oprichting in 1991 verlaten en verweesde kinderen een thuis in Latijns Amerika.
De stichting heeft het kwaliteitskeurmerk voor verantwoorde fondsenwerving en besteding en is onderdeel van de internationale organisatie Nuestros Pequeños Hermanos (NPH) samen met de VS, Canada en 8 Europese landen.
WereldOuders heeft in negen landen in Latijns Amerika huizen waar bijna 4000 verlaten en verweesde kinderen de kans krijgen om aan hun toekomst te bouwen. Ze krijgen er medische zorg, ze gaan naar school en leren een vak.

Cadeaucertificaat
U kunt een mooi gebaar maken naar de kinderen in Peru maken. Er kan een keuze gemaakt worden uit de wensenlijst voor 2008, opgesteld door huiscorrespondent/ vrijwilliger Frenck van Orsouw vanuit Peru.
U bent de daadwerkelijke sponsor, maar u doet dat uit naam van uw vriend of familielid. Die ontvangt met Kerst van u een mooi certificaat, dat door WereldOuders wordt verzorgd.
De lijst is in te zien op de website www.wereldouders.nl. Het betreft de basisbenodigdheden zoals schoenen, babykleding, tandenborstels, lakens en nog veel meer, voor bedragen van 29 euro tot 140 euro per sponsor. U kunt ook contact opnemen met Caroline van der Geest, tel: 035-6264572 of per email: carolinevandergeest@wereldouders.nl.

Introductie comité van aanbeveling
Ds Carel ter Linden studeerde rechten en theologie en was na een aantal jaren legerpredikantschap verbonden aan de hervormde gemeenten Hoogvliet, Oegstgeest en Den Haag. Hij schreef een aantal boeken, waaronder `Wandelen over het water' waarin hij de bijbelse wonderverhalen aan de hand van moderne theologische inzichten opnieuw belicht. Ter Linden was voorganger in een aantal huwelijks-, rouw- en doopdiensten van het koninklijk huis.
Dr Henk van Os studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis en was hoogleraar Kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van Os heeft nationale bekendheid gekregen door publicaties, lezingen en interviews, maar vooral door de presentatie van de tv-programma's Museumschatten en Beeldenstorm. Eind 1996 heeft hij afscheid genomen als algemeen directeur van het Rijksmuseum en is sindsdien werkzaam als universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, in welke functie hij tevens tentoonstellingen voorbereidt.
Mr Kees van Lede studeerde rechten en begon zijn carrière bij Shell en werd vervolgens consultant bij McKinsey. Hij werkte bij Ahold, Hollandse Beton Groep en werd voorzitter van werkgeversorganisatie VNO en de Raad van bestuur bij Akzo Nobel. Er is nauwelijks een Nederlander te vinden met een dergelijk groot netwerk als Kees van Lede
Dr Herman Wijffels studeerde economie. Na zijn studie werkt hij bij het Ministerie van Landbouw en Visserij. Vanaf 1981 tot 1999 werkte Wijffels bij Rabobank Nederland. Op verzoek van de Vereniging Fondsenwervende Instellingen heeft Wijffels mede gestalte gegeven aan een naar hem vernoemde code voor goed bestuur voor goede doelen, die is gepubliceerd in juni 2005.Sinds november 2006 is Wijffels Nederlandse bewindvoerder van de Wereldbank. Onder zijn informateurschap kwam het regeerakkoord van het huidige Nederlandse kabinet 2007 tot stand.