De Melangerie in Hoorn winkel van het jaar 2007


HOORN, 20071113 -- De Melangerie in Hoorn heeft de Telegraaf Publieksprijs voor de beste zelfstandige winkel gewonnen. Lezers van de krant oordeelden het meest positief over deze winkel. De MĂ©langerie in Hoorn is volgens het juryrapport dan ook de terechte winnaar van de Publieksprijs voor Beste Zelfstandige Winkel. Maar de eigenaren Jan en Tosca Schuitemaker hopen dat ze door het winnen van deze prestigieuze prijs de gehele koffie en thee branche een goede dienst kunnen bewijzen.

Natuurlijk zijn er een paar ketens die in koffie en thee doen, maar voor de zelfstandige collega's of toekomstige collega's hopen ze door het winnen van deze prijs aan te tonen dat de koffie en thee speciaalzaken meer kansen verdienen en voortaan serieus genomen worden.

Zelf zijn ze bij hun start in 2002 tegen vele opstakels aangelopen waaronder de financiering bij de bank. Het probleem was dat er geen cijfers over de bedrijfstak bekend waren waardoor de banken het risico niet durfden te nemen.

Door alle publiciteit rondom deze prijs en hun koffie en thee speciaalzaak hopen ze de koffie en thee specialist landelijk op de kaart te hebben gezet. Telkens wanneer er in de pers wordt gesproken over koffie en thee consumptie worden de koffie en thee speciaalzaken niet mee genomen in deze cijfers. Hier moet volgens de Melangerie eens verandering in komen. Een schone taak voor het CBS of de Vereniging van Nederlandse Koffiebranders en Theepakkers (VNKT).

Iedereen die nu nog twijfels heeft over deze bedrijfstak doet er goed aan eens contact op te nemen met de Melangerie in Hoorn.

EINDE PERSBERICHT