Nieuws over life settlement beleggingen


Alles over beleggingen in Amerikaanse levensverzekeringen

AMSTERDAM, 20071114 -- Vandaag is een nieuwe website beschikbaar gekomen met uitgebreide informatie voor beleggers die life settlements overwegen. De website is te vinden op www.life-investor.eu en is een project van Psilo Vouno Management, een adviesorganisatie op het gebied van life settlements.

Mogelijkheden en risico's
Amerikaanse levensverzekeringspolissen, de zogenaamde Life settlements, zijn een snel groeiende categorie van beleggingsproducten, maar er is nog veel onbekend over de mogelijkheden en de risico's. De website www.life-investor.eu is gericht op informatieverschaffing aan Europese investeerders en is thans beschikbaar in het Nederlands, terwijl een Duitse versie voor het einde van het jaar online zal zijn. Er staan meerdere Europese taalversies van de site gepland.

Veilige rendementen
'De interesse in life settlements is sterk toegenomen nu de beleggingen in andere markten erg onzeker lijken' zegt Ronald van de Langenberg, directeur van Psilo Vouno. 'Life settlements bieden goede rendementen die volledig onafhankelijk zijn van de belangrijke economische risico`s die het grootste deel van uw portefeuille raken. Mits goed gespreid en adequaat beheerd, kunnen investeringen in life settlements een betrekkelijk veilig rendement bieden van tussen de 8% en 12%. Life settlements zijn met name geschikt voor grote beleggers, zoals pensioenfondsen die hun onderliggende risico`s willen spreiden maar ook voor particuliere lange termijn beleggingen. Adequate spreiding over een groot aantal life settlements is evenwel kritisch'.

Onafhankelijk
De website wordt gefinancierd door advertenties van aanbieders, maar dat heeft geen invloed gehad op de informatie die als onafhankelijk mag worden gezien. Van de Langenberg: 'Er is veel informatie over life settlements op het internet, maar er is weinig waarmee een volledig en begrijpelijk beeld wordt gekregen van de risico's en de organisatie die nodig is om dit soort beleggingen te beheren. Deze nieuwe website geeft deze kritische informatie en stelt investeerders in staat een goed inzicht te krijgen in de risico's en de mogelijkheden.'

Pensioenfondsen aan kop
Dit jaar gaan de Nederlandse pensioenfondsen met gezamenlijke investeringen van ca EUR 500 miljoen aan kop en vormen de grootste drijvende kracht achter de groei van de investeringen in life settlements. Dit voorbeeld van de professionele beleggers heeft veel vermogende particulieren aan het denken gezet over life settlements. Van de Langenberg: 'Toegankelijke en onafhankelijke informatie is van zeer groot belang voor investeerders, zowel professionals als particulieren, om ongelukken te voorkomen. Ook de bedrijfstak zelf heeft er belang bij om uit te dragen dat life settlements een keurige en interessante belegging kunnen vormen'.

De website is vanaf 14 november 2007 online op www.life-investor.eu.

Psilo Vouno Management is een adviesorganisatie gericht op het verstrekken van adviezen over investeringen in life settlements, zowel voor aanbieders als investeerders.

//Einde bericht