Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam
Amsterdam, 7 november 2007

PERSUITNODIGING

Symposium Werk maakt Sterk!

Tijdens de Week van de Chronisch Zieken organiseert het Emma Kinderziekenhuis AMC het minisymposium 'Werk maakt Sterk!' ter gelegenheid van de officiële start van Emma at Work, een uitzendbureau dat jongeren met een chronische ziekte aan werk helpt. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mr. J. Piet Hein Donner, is één van de sprekers. U bent van harte uitgenodigd het minisymposium bij te wonen.

Jongeren met een chronische ziekte of met beperkingen krijgen via het uitzendbureau Emma at Work de kans werkervaring op te doen. In oktober 2005 werd dit initiatief bekroond met de Nationale Zorgvernieuwingsprijs. Een baantje biedt deze jongeren de kans op een zo normaal mogelijke manier van ontwikkeling. Wat is er sindsdien gebeurd? Hoe helpt Emma at Work jongeren met een chronische ziekte werkervaring op te doen?
Tijdens het symposium discussiëren sprekers en deelnemers met elkaar: jongeren met een chronische ziekte, ziekenhuismedewerkers, medewerkers van patiëntenorganisaties en vertegenwoordigers van politiek en bestuur. Het programma vindt u bijgesloten.
U bent van harte uitgenodigd het congres bij te wonen. Graag van tevoren aanmelden bij de afdeling Voorlichting.

Het minisymposium 'Werk maakt sterk!' wordt op 14 november gehouden, tijdens de Week van de Chronisch Zieken. Sprekers zijn onder anderen Marja Witteman, coördinator van Emma at Work, Kees Blokland, directeur Personeel en Organisatie van de NS, en minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
De bijeenkomst, in Collegezaal 1 van het AMC, begint om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Noot voor de redactie(

Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam