Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Heerde - Dure fietsen weg tijdens kerkdienst              |

Tijdens de kerkdienst van zondagavond 11 november jl. zijn in Heerde bij de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat vijf dure fietsen weggehaald. De benadeelden zijn bezoekers van de kerkdienst en hebben in de afgelopen dagen aangifte gedaan bij de politie.

De fietsen zijn weggenomen tijdens tussen 19.00 en 20.15 uur. De meeste fietsen stonden netjes op slot en verdwenen uit de fietsenstalling van de kerk grenzend aan de Bonenburgerlaan in Heerde Iets eerder op de avond tussen 17.00 en 20.00 uur werd ook een fiets weggenomen bij een horecazaak aan de Sportlaan in Heerde.

De politie vermoedt dat de fietsen met een bestelauto, kleine vrachtauto of aanhanger zijn vervoerd. Er is een onderzoek gestart en de politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen via 0900-8844.

Advies
De politie adviseert om de fiets altijd goed af te sluiten, desnoods met een extra beugelslot aan elkaar of aan een hek of paal. Verder is het raadzaam om de postcode en huisnummer in de fiets te graveren, zodat bij aantreffen de eigenaar opgespoord kan worden. Ook is het raadzaam om kenmerken van de fiets zoals kleur, merk en bijzonderheden te noteren en thuis te bewaren, zodat bij diefstal deze gegevens bij de aangifte gebruikt kunnen worden.
De politie adviseert ook om altijd aangifte te doen zodat bekend wordt waar de diefstallen gepleegd worden voor extra politietoezicht. Aangifte doen kan na een telefonische afspraak via 0900-8844 en via internet www.politie.nl

---

---

---

---- --