Ingezonden persbericht

()

Nieuw: De vuurwerkhouder; veilig genieten van vuurwerk

Met ingang van dit vuurwerkseizoen is het mogelijk om klein grondvuurwerk veiliger af te steken. Ondanks de strenge Nederlandse Wetgeving komt het namelijk nog te vaak voor dat dit populaire grondvuurwerk omvalt. De vuurwerkhouder voorkomt dit. Het is een nieuwe, veilige en handige manier om het vuurwerk stabiel te laten staan.

Elke jaarwisseling raken honderden mensen gewond als gevolg van het afsteken van vuurwerk. Het massaal afschieten van vuurwerk is voor zowel mensen die het zelf afsteken als voor omstanders gevaarlijker geworden. Onvoorzichtigheid, baldadigheid en een sterke wind hebben de afgelopen jaarwisseling tot veel meer ongevallen geleid.

De vuurwerkhouder is een onafhankelijk initiatief om al dit jaar de consument een afsteekhulpmiddel te kunnen aanbieden waarmee het omvallen of -waaien van de kleine vuurwerkpotten kan worden voorkomen. Wanneer grondvuurwerk omvalt dan worden de effecten in een onverwachte horizontale richting weggeschoten, met alle gevolgen van dien. Maar het is natuurlijk ook gewoon zonde als vuurwerk omvalt.

De in Nederland ontworpen en gepatenteerde vuurwerkhouder voorkomt het omvallen van vele soorten vuurwerkfonteinen, vuurwerkcakes en single shots van verschillend formaat en vorm tot een doorsnede van 7,5 cm. De houder heeft een speciaal ontworpen uitsparing die het vuurwerk vastklemt op enige afstand van de grond. De gebogen zijde dient als schokbreker en zorgt er samen met de ruime bodemplaat voor dat het vuurwerk stevig blijft staan. De houder is gemaakt van (milieuvriendelijk) transparante kunststof en heeft een lichte bodemplaat, waardoor de lont beter zichtbaar is.

De vuurwerkhouder is in december verkrijgbaar bij diverse vuurwerkverkooppunten en internetwinkels voor een adviesprijs van 1,75 euro per stuk.

Meer informatie en beeldmateriaal zijn te vinden op www.devuurwerkhouder.nl.

- einde bericht -



Ingezonden persbericht