Pleon


14-11-2007

Tien tips om veilig weg te rijden na de eerste nachtvorst

Deventer/Arnhem, 14 november 2007 - Deze dagen hebben automobilisten weer te maken met de eerste nachtvorst. Daarom tien tips van de Europ Assistance (www.europ-assistance.nl) om veilig weg te rijden na de eerste nachtvorst.


1. Controleer uw auto op ruitschade. Bij vorst kan een scheur of sterretje groter worden.

2. Denk er ook eens aan om bij de benzinepomp de ruiten, lampen en spiegels schoon te maken. Na rijden met slecht weer en wegen vol pekel of
sneeuw kan het dimlicht er als parkeerlicht uitzien.
3. Gooi géén heet water op de ruit om deze te ontdooien.
4. Iedere accu wordt zwakker als het vriest. Zorg dat deze in goede conditie is.

5. Laat uw auto niet stationair draaien bij het ruitenkrabben. Dit is slecht voor het milieu en voor de motor in verband met de oliedruk.
6. Let op de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en olie. Deze moet op vorst berekend zijn.

7. Neem winterbanden. In het buitenland kunt u aansprakelijk worden gesteld voor een ongeluk als u zonder rijdt.

8. Zet uw auto niet op de handrem maar in de versnelling na het parkeren.

9. Zorg altijd voor een goede ijskrabber, sneeuwborstel en slotontdooier. Maar leg deze s avond in huis en niet in de auto!
10. Zorg altijd voor warme kleding en een warme deken in uw auto.

Over Europ Assistance Group
De Europ Assistance Group maakt onderdeel uit van de GENERALI Group. De organisatie bereikt 208 landen met haar diensten in Algerije, Argentinië, België, Brazilië, Chili, China, De Verenigde Staten, Denmarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Frans Polynesië, Griekenland, Hongarije, Israel, Italië, Libië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, Tsjechië, Tunesië, Zuid Afrika Zweden en Zwitserland. Bij 52 EAG-bedrijven werken 4500 mensen in 33 landen. Ieder jaar verzorgt de EAG wereldwijd 7,5 miljoen interventies op basis van 42 miljoen telefoongesprekken. Deze worden uitgevoerd door medisch personeel bestaande uit 105 coördinerende artsen, 170 ondersteunende artsen en een netwerk van 401.000 dienstverleners geleid door 3500 assistent officers in 35 call centres. Sinds begin 2007 maakt de VerzekeraarsHulpDienst onderdeel uit van de Europ Assistance Group. Zie ook: www.europ-assistance.nl en www.vhd.nl.