Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 18 oktober 2007

Gemeente, Ondernemend Alkmaar en WBA: Alkmaar moet bereikbaar blijven

Zaterdag is er gratis parkeren in alle gemeentelijke parkeervoorzieningen. Er vinden geen wegwerkzaamheden plaats in de binnenstad tussen 15 november en 15 januari. Voor het werk aan de weg dat nu onvermijdelijk is, zet de gemeente alles op alles om dit zo snel mogelijk af te ronden. Dit is de uitkomst van een spoedoverleg vanmorgen tussen wethouder Verkeer Henk Hansen, Ondernemend Alkmaar en de WBA naar aanleiding van de verkeersproblemen de afgelopen week.

De gemeente, Ondernemend Alkmaar en de WBA hebben een actieplan opgesteld dat de verkeersoverlast door wegwerkzaamheden tot een minimum moet beperken. Daarbij hanteren alle partijen het uitgangspunt dat investeren in infrastructuur onontkoombaar is, en dat ook in de komende maanden bepaalde (nood)reparaties aan het wegennet noodzakelijk zullen zijn. In het kort is het volgende afgesproken:


- Het werk aan de Friesebrug wordt zo snel mogelijk afgerond. Morgenmiddag (vrijdag) zijn de werkzaamheden klaar en kan iedereen op de normale manier via de brug de stad weer uitrijden;
- Na 15 november wordt er niet meer aan de Helderseweg gewerkt. 15 januari worden de werkzaamheden weer opgepakt. Tussen 15 november en 15 januari zorgen (indien noodzakelijk) tijdelijke maatregelen zoals noodbestrating ervoor dat de weg goed berijdbaar is;
- Om Alkmaar aantrekkelijk te houden voor bezoekers, is er zaterdag in de gehele stad gratis parkeren in de gemeentelijke parkeergarages en bij de gemeentelijke parkeermeters. Een lijst van alle gemeentelijke parkeervoorzieningen staat vanmiddag op www.alkmaar.nl.

Zowel de gemeente als de ondernemers in Alkmaar hechten veel waarde aan een goede bereikbaarheid van de stad. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden vonden deze week meerdere werkzaamheden tegelijkertijd plaats: aan de N242, de Friesebrug en de Kanaalkade. Een fikse tegenvaller bij het werk aan de Friesebrug maakte het gelijktijdig uitvoeren van werkzaamheden onvermijdelijk.