NCRV

Babyboom

Verder na de klap

donderdag 15 november 2007

20.30 uur, Nederland 1

Tot eind van het jaar is wekelijks op donderdag bij de NCRV op Nederland 1 de unieke serie Babyboom te zien, waarin Caroline Tensen een jaar lang 100 stellen of alleenstaanden met een kinderwens op de voet volgt. Wat beweegt anno 2007 mensen om kinderen te krijgen? Wat komt er bij kijken om zwanger te raken? Waarom lukt het bij de een spontaan en waarom nemen anderen soms jarenlang alle moeite en verdriet op de koop toe? Babyboom is elke aflevering een mix van vreugde en verdriet.

Voor Cindy en Jay zijn het spannende tijden; zij ondergaan een IVF behandeling, maar tegelijkertijd zit de zangcarrière van Jay flink in de lift, in Polen. Al eerder zagen we het levensverhaal van deze twee mensen. Jay had alles: een internationale carrière als rapper, geld, vrouwen. Een neerstortend vliegtuig betekende het einde van het leven van zijn geliefde en een omslagpunt in het leven van Jay. In een huisje in Almere woont hij nu samen met Cindy, en hun diepste wens is het krijgen van een kind.

AJAX-aanhangers Diana en Jeroen denken diep na over het nu verder moet. Een belangrijk aspect van de vraag is: âgaan we wel verder?â Ze hebben een hoop voor hun kiezen gehad in de afgelopen jaren en de laatste tijd lijkt alles in een stroomversnelling te zijn terecht gekomen.

Hoeveel druk het willen hebben van kinderen komt ook in deze uitzending pijnlijk naar voren. Het eerste Babyboomkoppel gaat uit elkaar.

De opnamen van Babyboom zijn in januari van dit jaar begonnen met een unieke collectieve zwangerschapstest, waarvan we de emotionerende uitslag in de eerste aflevering op 18 oktober te zien was. Sindsdien zijn er veel ontwikkelingen geweest die de kijker de komende weken kan mee beleven. Er zijn al 22 kinderen geboren, waaronder een tweeling en er worden nog 15 bevallingen verwacht dit jaar. Dat een zwangerschap niet altijd goed gaat, heeft de praktijk intussen ook uitgewezen: er zijn 10 stellen die een miskraam achter de rug hebben. Van de 100 stellen die bij aanvang van het project klaar stonden hebben er nu vijf de relatie met elkaar verbroken. De oudste vrouwelijke deelnemer is 41 jaar en het grootste leeftijdsverschil tussen een Babyboomstel is 23 jaar. Aan het programma werken twee vaste deskundigen mee, de gynaecoloog dr. Rob Bots en verloskundige Mariël Croon. Alle wederwaardigheden over de Babyboom-deelnemers en andere informatie over zwanger (willen) worden is ook te vinden op www.babyboom.nl.