Provincie Noord-Holland

Daag klimaatgedeputeerde Peter Visser uit!

8-11-2007

Ben je tussen de 15 en 25 jaar, woon je in Noord-Holland en ben je bereid om een maand lang jouw energiebesparingen bij te houden? Ga dan samen met andere Noord-Hollandse jongeren een weddenschap aan met klimaatgedeputeerde Peter Visser. Meld je snel aan!

Wedden dat het ons lukt om in een maand tijd 8 procent CO2 te besparen! Een aantal leden van NH Jong, de jongerenadviesraad van de provincie, daagt gedeputeerde Peter Visser uit deze weddenschap met hen aan te gaan. Ook jij kunt meedoen en laten zien dat je, in al die tijd die gebruikt wordt om te praten, ook direct actie kunt ondernemen! De weddenschap wordt op donderdag 15 november officieel bezegeld in Haarlem. De inzet van de weddenschap bepaal je samen met de andere deelnemers. Als jij wint, krijg je in elk geval een 'goodie bag' met allerlei duurzame gadgets!

Ben jij dit jaar de winnaar?

Wat houdt het in?
In de periode van 15 november tot 19 december probeer je thuis een maand lang je CO2-uitstoot met 8 procent te verminderen. Bijvoorbeeld door het licht vaker uit te doen, spaarlampen te gebruiken, de kraan uit te doen tijdens het tandenpoetsen en elektrische apparaten helemaal uit te zetten in plaats van stand-by. Je houdt je vorderingen bij in een boekje, waarin precies staat vermeld hoeveel kg CO2 je met een bepaalde activiteit bespaart. Op 19 december wordt de uitslag bekendgemaakt!

Jongeren Milieu Actief

Meld je nu aan
'The Bet', zoals de weddenschap heet, is een initiatief van Jongeren Milieu Actief (JMA). Kijk op www.thebet.nl voor meer informatie. Meedoen? Meld je dan voor donderdag 13 november aan bij lijstnhjong@noord-holland.nl. Het aantal jongeren dat kan meedoen is beperkt, dus geef je snel op!