Gemeente Utrecht

Overlast door uitvoeringswerkzaamheden nieuwe ontsluitingsroute Lage Weide.

De gemeente Utrecht is gisteren en vandaag aan het werk op het kruispunt Atoomweg-Hyperonenweg met het aanbrengen van lussen en kabels ten behoeve van verkeersregelinstallaties. De werkzaamheden zijn noodzakelijk in verband met nieuwe aansluiting op de A2 bij Lage Weide (NOUW1+2), die op 21 december in gebruik genomen wordt. De werkzaamheden zorgden gisteren tijdens de spits voor veel fileverkeer op Lage Weide. Gezien de tijdsdruk waaronder gewerkt moet worden, was de overlast niet te vermijden. Vandaag vinden de werkzaamheden buiten de spits plaats en zullen naar verwachting ook vandaag worden afgerond.

Alle werkzaamheden van gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat zijn er op gericht om per 21 december de aansluiting Oog in Al te vervangen door de aansluiting Lage Weide. Op dit moment ligt alles op schema. De nieuwe aansluiting Lage Weide zorgt voor een daadwerkelijke verbetering van de bereikbaarheid van het bedrijventerrein. Het project is onderdeel van een groot investeringsprogramma in de infrastructuur aan de westkant van de stad

De gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat onderhouden een regelmatig contact met de industrievereniging Lage Weide over planning en uitvoering van de werkzaamheden aan de westkant van de stad. Bedrijfsleven, gemeente Utrecht en Rijkswaterstaat werken daarvoor nauw samen in het programma Utrecht Bereikbaar.

Voor donderdag 15 november is samen met de industrievereniging Lage Weide een bijenkomst voor ondernemers gepland waarbij ingegaan wordt op de bereikbaarheid van Lage Weide tijdens de werkzaamheden. Daarnaast wordt op de bijeenkomst met de ondernemers gesproken over alternatieve vervoerswijzen voor personeel en goederentransport om zo de komende jaren de bereikbaarheid van het bedrijventerrein te garanderen en waar mogelijk te verbeteren.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gemeente Utrecht, Gerard Derksen, telefoon: 030- 286 11 68.