Gemeente Winschoten


Wethouders geven gastles op basisscholen

Donderdag 15 november zullen wethouder mevr. D. van den Bergh en wethouder dhr. F. Verheggen een gastles verzorgen op twee basisscholen. Het onderwerp van de gastles is `Respect'. 15 november 2007 is de Dag van Respect.

Wethouder D. van den Bergh zal een gastles verzorgen aan groep 8 van R.K. basisschool St. Vitus en wethouder

F. Verheggen zal een gastles verzorgen aan groep 7 van OBS De Tweemaster in Winschoten.

Dag van Respect

Dit jaar doen ongeveer 1.000 scholen mee aan de Dag van Respect. Op een groot aantal van deze scholen zullen BN 'ers (Betrokken Nederlanders) gastlessen geven. Vanaf eind september worden kinderen middels interactief materiaal aan het denken gezet over het begrip respect. Zo werken ze klassikaal toe naar dé Dag van Respect op 15 november.

Stichting Dag van Respect

Stichting Dag van Respect wil jongeren, en daarmee tevens hun ouders, bewust maken van het feit dat wij, Nederlanders, mensen zijn met verschillende achtergronden, van verschillende culturen, met ieder verschillende ideeën, gewoonten en gebruiken. Omdat het onderwijs een gedegen platform vormt voor het op gang brengen van interesse voor elkaar, organiseert de Stichting Dag van Respect deze dag op scholen, met name voor de groepen 7 en 8 van basisscholen. Door het uitnodigen van betrokken Nederlanders om een gastles op school te geven, hoopt de stichting te bereiken dat jongeren zich met deze helden zullen identificeren zodat het cool wordt om respectvol te zijn. Kijk voor meer informatie op www.dagvanrespect.nl.