Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 15 november 2007

Minke Schoon en Nancy Hanterink: 053-4555588

Bromfietser gewond bij aanrijding

Losser

Een 16-jarige bromfietser uit Overdinkel is op woensdag 14 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Broekhoekweg in Losser.

Op woensdag 14 november reed omstreeks 11.30 uur een 30-jarige automobilist uit Oldenzaal over de Broekhoekweg komende uit de richting van de Enschedesestraat in Losser. Op de kruising met het Egbertink wilde de 30-jarige automobilist linksaf slaan. Hij liet hierbij een uit tegenovergestelde richting komende en over de Broekhoekweg rijdende 16-jarige bromfietser uit Overdinkel niet voor gaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de 16-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht werd. De bromfiets van de 16-jarige werd voor technisch onderzoek meegenomen naar het politiebureau. (07-147672)

Automobilist rijdt tijdens rijontzegging

Enschede

De politie heeft op woensdag 14 november een 25-jarige automobilist uit Enschede aangehouden op de Lekstraat in Enschede wegens het rijden tijdens een rijontzegging.

Op woensdag 14 november zagen politiemensen omstreeks 16.30 uur op de Rijnstraat in Enschede een automobilist rijden. Uit een controle bleek dat de bestuurder van de auto een rij ontzegging had. Toen de agenten de auto achtervolgden ging de bestuurder ineens harder rijden. In de Lekstraat reed de bestuurder een doodlopend parkeerterrein op, sprong uit de auto en vluchtte de Waalstraat in. De politie zocht de omgeving af en hield even later de bestuurder, een 25-jarige Enschedeër, in een flatgebouw aan de Lekstraat aan. De Enschedeër werd meegenomen naar het bureau. Omdat bij de 25-jarige een kleine hoeveelheid drugs werd aangetroffen werd zijn auto voor onderzoek in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-147898)

Gewonde bij kop staart aanrijding

Beuningen

Een 19-jarige automobiliste uit Oldenzaal is op woensdag 14 november gewond geraakt bij een kop staart aanrijding op de Denekamperstraat in Beuningen.

Op woensdag 14 november reed omstreeks 17.00 uur een 19-jarige automobiliste uit Oldenzaal over de Denekamperstraat komende uit de richting van Denekamp. Voor haar in diezelfde richting reed een 48-jarige automobiliste uit De Lutte. De 48-jarige remde om linksaf de Populierendijk in te rijden. De 19-jarige zag dit niet op tijd en reed van achter tegen de auto van de 48-jarige aan. De 19-jarige automobiliste raakte bij de aanrijding gewond en moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Hengelo gebracht worden. (07-147940)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Enschede

Een 35-jarige automobiliste uit Enschede is op woensdag 14 november gewond geraakt bij een aanrijding op de Weerseloseweg in Enschede.

Op woensdag 14 november reed omstreeks 18.00 uur een 29-jarige automobilist uit Losser over de Weerselosestraat in Enschede komende uit de richting van Hengelo. Op het kruispunt met de Vergertweg sloeg de 29-jarige linksaf en liet hierbij een uit tegenovergestelde richting en over de Weerselosestraat rijdende 35-jarige automobiliste uit Enschede niet voor gaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de 35-jarige gewond raakte en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Enschede gebracht werd. (07-147930)

Fietsster op rotonde aangereden

Enschede

Een 48-jarige fietsster uit Enschede is op donderdag 15 november gewond geraakt toen zij op de rotonde aan de Haaksbergerstraat in Enschede werd aangereden.

Op donderdag 15 november reed omstreeks 08.00 uur een 45-jarige automobiliste uit Enschede over de Haaksbergerstraat in Enschede komende uit de richting van de S.L. Louwesstraat. Op de rotonde ter hoogte van de Ferdinand Bolstraat verleende zij geen voorrang aan een 48-jarige fietsster uit Enschede die van links kwam en op het fietspad van de rotonde reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de 48-jarige ten val kwam en gewond raakte. Zij moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht worden. De Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De kruising kon na ruim een uur weer worden vrijgegeven. (07-148047)

Fietsendief aangehouden

Rijssen/Almelo

Een 34-jarige man uit Almelo kon op woensdag 14 november worden aangehouden voor diefstal van een fiets. Een 49-jarige man uit Rijssen deed aangifte van deze diefstal op 13 oktober 2007.

Op woensdag 14 november hield de politie een 34-jarige man uit Almelo aan in een woning aan de Irisstraat in Almelo. De man had op 13 oktober een fiets gestolen die toebehoort aan een 49-jarige man uit Rijssen. De fiets werd gestolen uit een fietsenstalling bij een sportcomplex aan de Arend Baanstraat in Rijssen. De 49-jarige deed in oktober reeds aangifte van deze diefstal. Op basis van het onderzoek dat naar aanleiding van de diefstal werd ingesteld, kon de politie de 34-jarige Almeloër aanhouden. (07-133988)

Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Enschede

Het rijbewijs van een 59-jarige man uit Enschede werd in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november ingevorderd, omdat de man onder invloed van alcohol in zijn auto reed op de Knalhutteweg in Enschede.

In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november werd een 59-jarige man uit Enschede aangehouden op de Knalhutteweg in zijn woonplaats. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto omstreeks 01.15 uur al slingerend rijden. De man werd daarop staande gehouden om te 'blazen'. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,32 uit. Het rijbewijs van de 59-jarige Enschedeër werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-148023)

Hennepkwekerij aangetroffen

Almelo

Na een onderzoek trof de politie op woensdag 14 november een hennepkwekerij aan in een woning aan de M.T. Steijnstraat in Almelo. In verband met deze kwekerij kon een 33-jarige man uit Almelo worden aangehouden.

Op woensdag 14 november omstreeks 17.00 uur trof de politie in Almelo een hennepkwekerij aan in een woning aan de M.T. Steijnstraat. In verband met het aantreffen van deze kwekerij kon een 33-jarige man uit Almelo worden aangehouden. De kwekerij, verdeeld over twee kamers, bestond in totaal uit 332 planten. Alle planten en aangetroffen apparatuur om de kweek mogelijk te maken werden op last van de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de 33-jarige Almeloër wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-147407)

Aanhouding na getuigenoproep mishandeling

Enschede

Een 14-jarige jongen uit Enschede werd woensdag 14 oktober aangehouden, omdat hij op 11 oktober j.l. een 13-jarige plaatsgenoot mishandeld heeft op de Bokhorstlanden in Enschede.

Op woensdag 14 november heeft de politie in Enschede een 14-jarige jongen aangehouden in een woning aan de Braamlanden. De jongen was op 11 oktober j.l. betrokken bij mishandeling van een 13-jarige plaatsgenoot. De 13-jarige werd bij deze mishandeling onder meer geschopt, en hij kreeg een kopstoot in zijn gezicht, waardoor zijn neus werd gebroken.

Op dinsdag 16 oktober deed de politie een getuigenoproep in verband met deze mishandeling. Twee getuigen meldden zich naar aanleiding van deze oproep. Op basis van de verklaringen die zij aflegden kon de 14-jarige jongen uit Enschede worden aangehouden. De 14-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Enschede

Aan de Bokhorstlanden in Enschede is op woensdag 10 oktober een 13-jarige jongen uit Enschede mishandeld. De politie zoekt getuigen van de mishandeling.

Op woensdag 10 oktober liep een 13-jarige jongen uit Enschede tussen 16.30 en 17.15 uur samen met een vriendje over de Bokhorstlanden in Enschede. Toen de 13-jarige een groepje van ongeveer 10 jongeren(waarvan 1 meisje) passeerde, kreeg hij zonder enige aanleiding enkele trappen tegen zijn lichaam en een kopstoot in zijn gezicht. Het groepje liep na de mishandeling weg en liet het slachtoffer, die een gebroken neus opliep, gewond achter. Een jongen van ongeveer 20 jaar op de fiets heeft de mishandeling gezien en een vrouwelijke passant heeft de 13-jarige naar huis gebracht. Het signalement van de jongen die de kopstoot gaf luidt;

. jongen in de leeftijd van 14 a 15 jaar . lengte ongeveer 1.75 m en normaal tot slank postuur . zwart kort geknipt haar . hij droeg een zwart/grijze joggingbroek, gymschoenen en een baseballpetje

De politie zoekt getuigen, met name de jongen op de fiets en de vrouwelijke passant, die meer informatie hebben over de mishandeling of aan de hand van het signalement de dader herkennen. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede Zuid van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

(07-132266)


---- --