Ingezonden persbericht


Pinnacle Systems kondigt ShowCenter 250HD aan

Digitale media-adapter streamt video's, foto's en muziek nog eenvoudiger van PC naar TV en Home Cinema Set

Eindhoven, Nederland - 15 november 2007 - Pinnacle Systems Inc., de consumentendivisie van Avid Technology Inc. kondigt vandaag de Pinnacle ShowCenter 250HD aan; een innovatieve oplossing voor mediadistributie via het thuisnetwerk dat de barrière tussen de PC en de TV doorbreekt. Zelfs niet ervaren computergebruikers kunnen nu zelf bepalen waar en hoe ze van hun digitale media op de PC willen genieten.

Pinnacle ShowCenter 250HD is een robuuste, plug-and-play, digitale media-adapter waarmee gebruikers hun TV en Home Cinema Set draadloos of bedraad kunnen verbinden met PC's en NAS- (network-attached storage) apparaten in het thuisnetwerk. Dankzij de ingebouwde Ethernet- en draadloze (802.11b/g) netwerkaansluiting is de Pinnacle ShowCenter 250HD een gebruiksvriendelijke oplossing om High Definition video's en foto's, zonder kwaliteitsverlies, te streamen van een PC naar een HD Ready of Full HD LCD TV. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan via het uitgekiende TV-menu en de slimme categorie-indeling snel een keuze gemaakt worden uit de beschikbare media. Pinnacle ShowCenter 250HD is compatible met universele UPnP AV mediaserverapplicaties en werkt met Microsoft® Windows Vista®, Windows XP of Mac® OS besturingssystemen. Vaak hoeft er zelfs geen extra software geïnstalleerd te worden1. Op het voorpaneel zit tevens een USB2-aansluiting zodat men er ook voor kan kiezen om mediabestanden rechtstreeks vanaf een USB-flashstick, externe harde schijf of digitale camera af te spelen of te bekijken.

Pinnacle ShowCenter nader bekeken
Naast het bieden van hoge kwaliteit videoweergave van Windows Media Video 9, WMV-DRM, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 AVI, DivX®, en XviD-bestanden, ondersteunt de ShowCenter 250HD High Definition-weergave van Windows Media Video 9, DivX HD en MPEG-2 bestandsformaten met resoluties tot 1080i. Ook kunnen foto's in het JPEG-formaat in Full HD-resolutie op het scherm getoond worden. Ondersteunde muziekformaten zijn Mp3, WMA, WMA Pro, WMA lossless, WMA-DRM en PCM WAV uncompressed. Voor maximale compatabiliteit biedt Pinnacle ShowCenter 250HD een uitgebreide reeks van in- en uitgangen waaronder een SCART-aansluiting, een component video-uitgang (YPrPb, 3 x RCA), een composietvideo-uitgang (RCA), een S-Video-uitgang (Y/C, MiniDIN), twee stereo audio-uitgangen (4 x RCA) en twee S/PDIF digitale audio-uitgangen (1 x RCA coaxiaal, 1 x Toslink optical). Daarnaast beschikt het apparaat ook over een Ethernet RJ-45-aansluiting (100BASE-T), een geïntegreerde Wi-Fi 802.11g module met afneembare antenne, een 100-230V voedingsaansluiting, een infrarood ontvanger en een USB 2.0 aansluiting die zich op het voorpaneel van de ShowCenter 250HD bevindt.

Prijzen en beschikbaarheid
De Pinnacle ShowCenter 250HD zal vanaf eind november verkrijgbaar zijn bij de computervakhandel en (online) retailers tegen een adviesverkoopprijs van 199,00 euro inclusief BTW. Het apparaat wordt geleverd inclusief SCART- , Ethernet- en stroomkabels, een afstandsbediening inclusief batterijen en een snelstartgids.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station.Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com. © 2007 Avid Technology, Inc. en haar dochterondernemingen. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools en Digidesign zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media, Pinnacle SoundBridge HomeMusic, Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Windows en Windows Vista zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation. DivX en het DivX logo zijn gereigstreerde handelsmerken van DivX inc. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

# # #


1 Vereist Windows® Media Player 11 of andere UPnP AV MediaServer software geïnstalleerd op de computer en/of network-attached storage.

Contact: Tim van Donkersgoed, Avid Technology International BV +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

---- --