Gemeente Hulst


Persbericht - 15.11.2007

Gebiedsontwikkeling Perkpolder: Bestuursovereenkomst

De gemeente Hulst is samen met andere overheden (Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat directie Zeeland, Waterschap Zeeuws-Vlaanderen, Dienst Landelijk Gebied, Staatsbosbeheer en Dienst der Domeinen) en marktpartijen (AM en Rabo Vastgoed) bezig met de herontwikkeling van de voormalige veerhaven in Perkpolder en de omgeving daarvan. Doel van deze plannen is om de Kop van Hulst een nieuwe impuls te geven voor sociaal-economische ontwikkeling, leefbaarheid, belevingskwaliteit en natuurontwikkeling.
Onderdelen van de integrale gebiedsontwikkeling Perkpolder zijn onder andere het realiseren van een jachthaven, de bouw van (deeltijd-)woningen, aanleg van een natuurgolfbaan, binnen en buitendijkse natuurontwikkeling, het verleggen van de zeedijk en versmalling van de N689.

Bestuursovereenkomst
De samenwerking heeft medio 2006 geresulteerd in een schetsontwerp. Vervolgens is de haalbaarheid van dit plan verder onderzocht. Daarnaast is onderzoek gedaan naar de beste samenwerkingsvorm om het plan ten uitvoer te brengen. Dit gehele proces is begeleid door een publieke stuurgroep, bestaande uit (bestuurlijke) vertegenwoordigers vanuit de betrokken overheden.
Om de verdere planvoorbereiding en uiteindelijke realisatie goed vorm te kunnen geven, is een bestuursovereenkomst opgesteld. Hierin wordt onder meer aandacht besteed aan het schetsontwerp, de onderlinge samenwerking, de uitoefening van de publiekrechtelijke bevoegdheden van de verschillende overheden, de voorgenomen publiek-private samenwerking en communicatie.

Vanwege de complexiteit van de gebiedsontwikkeling, de toepassing van ontwikkelingsplanologie en het grote aantal betrokken partijen, heeft de voorbereiding van de bestuursovereenkomst geruime tijd gekost. Door het aangaan van deze bestuursovereenkomst komt de realisatie van de gebiedsontwikkeling Perkpolder weer een stap dichterbij. De bestuursovereenkomst is het vervolg op de in 2004 met Rijkswaterstaat en Provincie Zeeland afgesloten intentieovereenkomst en vormt de basis voor de op te stellen samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Zeeland en de gemeente Hulst enerzijds en AM en Rabo Vastgoed anderzijds.

De raadscommissie Ruimte buigt zich in haar vergadering van 27 november 2007 over het voorstel tot het aangaan van de bestuursovereenkomst Gebiedsontwikkeling Perkpolder. Indien de gemeenteraad instemt en ook de besturen van de andere overheden akkoord zijn, kan de bestuursovereenkomst worden ondertekend. Het streven is om de ondertekening nog voor het einde van het jaar te laten plaatsvinden.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl