Brussels Airlines

Brussels Airlines serveert exclusief `Leon' bier

donderdag 15 november 2007

Brussels Airlines wordt nog een beetje méér Brussels én Belgisch. Vanaf vandaag kunnen passagiers van Brussels Airlines kennis maken met een uniek bier dat enkel en alleen voor hen werd gebrouwen door het beroemde Brusselse restaurant Chez Leon. Brussels Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een exclusief bier serveert.

Chez Leon is al sinds 1893 hét uithangsbord van de toegankelijke Belgo-Brusselse keuken. Dagelijks schuiven honderden toeristen én Belgen aan tafel in de beroemde Rue des Bouchers om bij Chez Leon één van de 120 typisch Belgische gerechten zoals Mosselen met Friet, Zeetong, Salade Liégoise, Steak Tartare of Stoemp te degusteren. Sinds kort wordt er ook met veel; succes een `Leon' huisbier geserveerd.

Dankzij een unieke samenwerking tussen het Brusselse restaurant en Brussels Airlines wordt het `Chez Leon' gerstenat vanaf vandaag ook aan boord van de Brussels Airlines vluchten geserveerd. Alle passagiers die b.flex economy + reizen in Europa of tussen Europa en Afrika vliegen kunnen het bier gratis degusteren.

Het `Leon' bier is en nergens anders verkrijgbaar dan in het restaurant of aan boord van Brussels Airlines. Het wordt speciaal voor de luchtvaartmaatschappij in blikjes verdeeld. Volgens de kenners gaat het om een wereldpremière want geen enkele andere luchtvaartmaatschappij heeft een exclusief huisbier aan boord.

"België is een bierland en die reputatie doen we met dit `Leon' bier alle eer aan", zegt Ward Decaluwe, Head of Product Development and Customer Experience van Brussels Airlines. "We zijn dan ook uiterst tevreden dat we onze passagiers al aan boord van onze vluchten kunnen laten proeven van een honderd procent Belgisch en Brussels product."

Het `Leon' bier is een honderd procent Belgisch bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,2 graden. Meester-Brouwer Jean Pagura stelde het alcoholisch drankje samen op basis van bleke mout, herfst- en wintergerst, hop en een zoet-bittere sinaasappelschil als `finishing touch'. Het resultaat is een bier dat zowel zacht als krachtig smaakt en heel vlotjes drinkt.

Geert Sciot, Vice President Communication

E-mail: Email address Geert Sciot

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium