Unicef-campagne gelanceerd bij Edwin Evers 15 november 2007, Den Haag - Op woensdag 14 november werd de Unicef-campagne 'Nooit meer Bang' gelanceerd tijdens het programma 'Evers Staat Op' op Radio 538. Xander de Buisonjé, die het gelijknamige campagnelied zingt, gaf samen met Edwin Evers het startsein. Op deze zender was het lied voor het eerst te horen.

Unicef voert tijdens de campagne 'Nooit meer Bang' actie voor kinderen die in conflictgebieden moeten opgroeien. Zij zijn altijd bang: voor geweervuur, voor soldaten en voor landmijnen en clusterbommen die in tal van (voormalige) conflictgebieden een levensgevaarlijke bedreiging voor de bevolking vormen. Landmijnen zijn inmiddels door middel van een verdrag verboden, maar dat geldt nog niet voor clusterbommen. Deze bommen worden vanuit de lucht of vanaf de grond afgevuurd en verspreiden een regen van kleinere explosieven over een groot gebied. Deze explosieven gaan lang niet altijd meteen af, waardoor ze - ook lang nadat een conflict is beëindigd - volwassenen en kinderen doden of verminken.

Bijzondere videoclip
Ook het Nederlandse leger heeft clustermunitie in voorraad en Unicef wil dat hier een einde aan komt. Ons land moet de aankoop, de opslag en het gebruik van clustermunitie verbieden en Unicef voert daarvoor actie. Om een grote vuist te maken tegen clusterbommen, is Unicef een handtekeningenactie gestart op www.unicef.nl. Na het zetten van een digitale handtekening zingt Xander het lied 'Nooit meer Bang' in een bijzondere videoclip die u kunt downloaden. Het is de bedoeling dat de clip wordt doorgestuurd, zodat Unicef zoveel mogelijk handtekeningen kan inzamelen die aan de regering zullen worden overhandigd.

Zet uw handtekening en download de clip met Xander
Meer over de campagne 'Nooit meer Bang'
Website Xander de Buisonjé Lees meer over Unicef's Special Representative Edwin Evers
Website Radio 538