Gemeente Venray


15 november 2007

Ruimtelijke visie voor de kerkdorpen gereed

Het college is op 13 november akkoord gegaan met de ruimtelijke visies voor de kerkdorpen. De ruimtelijke visies zijn in nauw overleg met de dorpsraden opgesteld om met name de gewenste locaties voor de toekomstige woningbouw aan te wijzen. In de ruimtelijke visie is ook vermeld waar de ruimtelijke knelpunten, kwaliteiten en kansen liggen.

De dorpsraden zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de ruimtelijke visies. Tijdens een aantal bijeenkomsten is samen met hen gesproken over de analyse van het dorp en de inhoud van de ruimtelijke visie. Vooral de zoekgebieden voor de woningbouw zijn ter sprake gekomen. De ruimtelijke wensen zoals opgenomen in de Dorpsomgevingsplannen van de dorpen zijn grotendeels verwerkt.

De ruimtelijke visie hebben tot doel om een beeld te vormen van de wenselijke ontwikkelingen voor een lange periode. Leefbaarheid is daarbij een belangrijk speerpunt. Knelpunten worden hiermee zoveel mogelijk opgeheven en kansen worden benut.

De geurcontouren leveren voor de meeste zoekgebieden woningbouw geen knelpunten op en de zoekgebieden zijn groot genoeg om de komende 15 jaar aan de vraag te voldoen.

De ruimtelijke visies zullen gebruikt worden als toetsingskader voor toekomstige initiatieven en ontwikkelingen.