Gemeente Venray


15 november 2007

Venray meer in beweging

Op 13 november heeft het college van B en W het sportbeleid vastgesteld. In de nota `Sporten en Bewegen in Venray' worden de speerpunten van het sportbeleid voor de komende jaren benoemd. Dit moet er onder andere toe leiden dat de gemeente de komende jaren samen met betrokken partijen aan de slag gaat om sporten en bewegen op een hoger plan te brengen.

Tijdens twee bijeenkomsten discussieerden onder andere sportverenigingen, organisaties en betrokken inwoners van Venray over de toekomst van sport in Venray. De inbreng van al deze belanghebbenden is meegenomen in het beleid. Op 18 december neemt de raad hierover een besluit.

Onderwerpen als financiën en subsidiëring, meer en betere samenwerking en ondersteuning bij verdere professionalisering gaan de komende jaren in de uitwerking nadrukkelijk een plek krijgen. Daarnaast hebben zowel de gemeente als sportverenigingen uitgesproken er gezamenlijk naar te streven meer inwoners van Venray aan het sporten en/of bewegen te krijgen.

Duidelijk blijkt dat Venray een breed sportaanbod heeft en beschikt over een bloeiend sportverenigingsleven met meer dan 100 verenigingen, waarin vele vrijwilligers actief zijn. Samen met sportverenigingen en andere organisaties zal de gemeente vanuit deze basis sporten en bewegen in Venray gaan uitbouwen.