TNT Group

TNT Integriteitsprogramma

TNT is gecommitteerd aan een open en eerlijke wijze van zakendoen, op basis van de TNT Business Principles. TNT heeft in 2006 een integriteitsprogramma ingevoerd dat leidt tot meer transparantie, openheid en vertrouwen. Een goede bedrijfsethiek wint het vertrouwen van stakeholders.

In 2006 hebben circa 700 managers op sleutelfuncties een training gevolgd en een test afgelegd op het gebied van integriteit in verband met de wet Sarbanes-Oxley. Onderwerpen hiervan waren de TNT Business Principles van TNT, het TNT Klokkenluidersbeleid, fraudealertheid en fraudepreventie. De opleidingsmodule fraudealertheid en fraudepreventie is succesvol geĂŻntroduceerd in de vorm van een e-learning tool.
Op dit moment wordt in alle divisies het integriteitsprogramma uitgezet, waarmee de ambities van TNT op het gebied van integriteit duidelijk worden gesteld. In dit programma komen aan de orde de zakelijke voordelen van integer zakendoen, de TNT Business Principles en de daarmee verband houdende beleidsrichtlijnen en procedures die van belang zijn voor onze organisatie.

In 2007 wordt dit programma verder uitgerold in de gehele organisatie volgens het train-de-trainer principe. Het management is verantwoordelijk voor het doorgeven van de informatie naar de lagere niveaus, zodat iedereen binnen de organisatie betrokken wordt in ons integriteitsprogramma. Op deze wijze wordt de fraudealertheid en de naleving van de TNT Business Principles regels binnen de organisatie verbeterd, alsmede de bewaking van ethisch gedrag en de naleving van wet- en regelgeving. Dit draagt er ook toe bij dat de TNT Klokkenluidersprocedure goed functioneert.