Politie Limburg-Noord

Politie ruimt vier hennepkwekerijen na meldingen via M.


Datum: 15-11-2007
Tijd bericht: 16:49
Plaats: Blerick

De politie heeft vier hennepkwekerijen opgerold op vier verschillende locaties in Blerick. Zij kwam deze kwekerijen op het spoor naar aanleiding van meldingen die anoniem waren doorgegeven via M. (Meld Misdaad Anoniem). De politie heeft de meldingen nader onderzocht en verder bewijs verzameld.

Op 8 november werd op de Diependijkstraat in een appartement een professionele kwekerij aangetroffen met 216 planten. Op de Bosrankstraat zijn 9 november op de zolder van een woning 136 planten aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom. In twee woningen aan De Wingerd is maandag 12 november hennep aangetroffen. In een woning werden 164 planten gevonden en de andere 319 planten. De politie heeft op vier locaties, waar eerder kwekerijen waren aangetroffen, met toestemming van de bewoners hercontroles uitgevoerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Actie M.
De meldingen zijn een direct gevolg van de actie in samenwerking met de Stichting M. onder het motto 'Voel jij je veilig naast een kweker in Blerick?'. Aanleiding voor de actie was het feit dat voor veel inwoners de illegale hennepteelt een belangrijk probleem is. Daarnaast is het thuis telen van hennep illegaal en het levert vanwege brandgevaar, levensbedreigende situaties op. Sinds de start van de actie op 5 november jl, heeft de actie M. in totaal tien meldingen opgeleverd. Wijkbewoners die informatie hebben over illegale hennepteelt, kunnen de politie bellen via 0900-8844 (lokaal tarief). Of als zij anoniem willen blijven, contact opnemen met M. via 0800-7000.