Wageningen Universiteit

15 nov 2007 20:00 - 15 nov 2007 22:00

Onderdeel: Wageningen UR

Locatie: Lawickse Allee 13, Wageningen

Organisatie: Studium Generale

Lezing: Films en muziek downloaden - de gevolgen

Het illegaal downloaden van films en muziek â wie bezondigt zich er niet aan? De âgratisâ beschikbaarheid van muziek via internet zorgde al voor een ommekeer in de muziekindustrie. De opbrengsten van concerten en âmercandiseâ wordt steeds belangrijker - muziekliefhebbers blijken bereid hier diep voor in de buidel te tasten. De filmindustrie kent minder alternatieven, en verzet zich met name in de VS niet zonder succes. Toch zal ook hier een creatieve sprong gemaakt moeten worden. Internetjournalist Peter Oltshoorn schets hoe het internet een industrie op zijn kop kan zetten, en gaat in op de gevolgen.

Peter Olsthoorn was één van de eerste internetjournalisten in Nederland. In 1997 publiceerde hij het boek âIntranet & Internetâ. In 2000 richtte hij Netkwesties op, inmiddels een gezaghebbende uitgave gericht op de achtergronden van het internet (www.netkwesties.nl).

Studium Generale serie âHoe internet onze levens verandertâ De invloed van internet op onze samenleving kan nauwelijks overschat worden. Studium Generale belicht een paar hete hangijzers.

Meer over dit onderwerp
Studium Generale
Contact
Voor meer informatie
Adri.Bolt@wur.nl