Persberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 15-11-2007

Controle snelheid

BENSCHOP- De politie heeft op woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Benedeneind ZZ. In totaal zijn vijf bestuurders bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN- De politie heeft op woensdagmiddag rond 13.40 uur een melding gekregen van een aanrijding.

De 43-jarige automobilist uit Rhenen reed over de Nevelgaarde in de richting van de Batauweg. Het 49-jarige slachtoffer uit Nieuwegein reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Batauweg komende uit de richting van IJsselstein en gaande in de richting van het centrum. Bij het oprijden van de kruising zag de 43-jarige automobilist het slachtoffer over het hoofd, met een aanrijding als gevolg.

Diefstal Kakatoe

NIEUWEGEIN- Op woensdagmiddag omstreeks 14.30 uur is er in een dierenwinkel aan de Markt in Nieuwegein een Kakatoe gestolen.

Het betreft een witte Kakatoe van slechts 13 weken oud. Het signalement van de verdachte is als volgt; het gaat om een jongen met een blanke huidskleur en lichtblond kort haar. Hij had een zwart nylon jack aan waaronder hij de Kakatoe heeft gestopt. De verdachte was te voet en is weggerend in de richting van het station.

Heeft u informatie over deze diefstal, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0900-7000.

Autokraker én getuige gezocht

NIEUWEGEIN - Op woensdag 14 november is omstreeks 20.45 uur ingebroken in een auto die aan de Blokhoeve geparkeerd stond. Een getuige sprak surveillerende agenten aan, die direct op zoek gingen naar de verdachte bij de Heidehal. De gegevens van de getuige zijn daarom niet genoteerd. De politie wil alsnog graag met de getuige in contact komen en verzoekt hem te bellen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844. De zaak is in onderzoek.

Insluipers

VIANEN In een kerkgebouw aan de Groenekade zijn woensdagavond twee jongens betrapt toen ze op zoek waren naar buit. Een medewerker van de kerk hoorde omstreeks 21.10 uur een geluid uit een van de ruimtes komen en nam poolshoogte. Hij zag dat een offerkistje verplaatst was en zag ook twee jongens die daar niet thuishoorden. Toen de jongens de medewerker zagen, renden ze er vandoor. Van één van hen is een signalement: een jongen van 17-18 jaar oud, licht getinte huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang, donker haar, droeg donkere kleding en lichtkleurige sportschoenen. De politie onderzoekt de insluiping. Getuigen wordt verzocht te bellen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Aangehouden voor baldadigheid

NIEUWEGEIN Twee 16-jarige en een 17-jarige jongen uit Nieuwegein zijn woensdagmiddag aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 12.00 uur belde een getuige naar de politie. Hij had gezien dat de jongens op de Sweelincklaan met steentjes naar zijn auto gooiden en hij rende in eerste instantie nog zelf achter ze aan. De jongens wisten te ontkomen. Agenten hielden hen alsnog aan op het Mandolahof. Er was geen schade aan de auto. De jongens hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid.

Bekladden muur

HOUTEN Woensdag 14 november is een 14-jarig meisje uit Utrecht aangehouden die op het Rond een muur van een bankgebouw beklad had. De politie kreeg om 22.20 uur de melding en ging kijken. Het meisje rende weg toen ze de politie zag, maar ze werd in de kraag gevat en aangehouden. Ze kon zich niet identificeren. Op het politiebureau werd haar vader gebeld. Het meisje heeft haar kunstwerkje zelf moeten verwijderen.

Laatst gewijzigd 15-11-2007 12:06 | © Politie Utrecht