Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 15-11-2007

Racefietser gewond

SOESTERBERG Op woensdag 14 november raakte een racefietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.30 uur reed een 47-jarige automobilist uit Soest over de Amersfoortsestraat. Op de kruising met de Laan Blusse van Oud Alblas sloeg hij linksaf, maar liet daarbij een hem tegemoetkomende 50-jarige racefietser uit Nijkerkerveen niet voor gaan, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser belandde op de motorkap en vervolgens met zijn gezicht op het wegdek. Met meerdere afgebroken tanden werd de Nijkerkervener per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Steiger

BAARN Op woensdagavond 14 november werd bij een controle een steiger in een bestelbus aangetroffen. De beide inzittenden hadden geen goede verklaring voor de aanwezigheid van de steigerdelen.

Rond 20.40 uur controleerden agenten op de Bisschopsweg een bestelbus. In de bus zaten twee mannen van 28 en 42 jaar oud en afkomstig uit Baarn. De 28-jarige man was een bekende van de politie. In de laadruimte van de bestelbus zagen de agenten steigerdelen liggen. De beide mannen konden geen duidelijkheid verschaffen over de herkomst van het steigermateriaal. Daarop werd het tweetal op verdenking van heling c.q. diefstal aangehouden. De bestelbus en de steigerdelen werden in beslag genomen.

De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor.

Rijbewijs kwijt

SOEST Een 39-jarige Amersfoorter raakte op woensdagavond 14 november zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 19.10 uur controleerden agenten de Amersfoorter op de Torenstraat. Hij had beduidend te veel alcohol gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 690 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op woensdag 14 november van 13.45 uur tot 15.00 uur een snelheidscontrole op de Oostelijke Randweg gehouden. Vijftien automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed 75 km/u. Eén automobilist werd bekeurd voor het onnodig voeren van mistverlichting aan de voorzijde.

Fietser gewond

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op woensdag 14 november raakte een fietser gewond bij een ongeval.

Rond 11.45 uur fietste een 75-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg over De Graafjes. Ter hoogte van de Groen van Prinsterersingel stopte de man. Achter hem reed een 46-jarige automobilist uit Bunschoten. De fietser stopte bij de kruising. Hij verklaarde vervolgens te zijn aangereden door de auto en daardoor ten val te zijn gekomen. De automobilist verklaarde dat de fietser was gestopt, achterom keek en vervolgens ten val kwam.

Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken onderbeen per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zowel de auto als de fiets hadden in het geheel geen schade.

Laatst gewijzigd 15-11-2007 11:14 | © Politie Utrecht