Gemeente Ede

Nummer 232 / Ede, 14 november 2007
Koninklijke Onderscheiding voor inwoner van Ede P.G. Dekker Ridder in Orde van Oranje-Nassau

De heer P.G. Dekker (72) uit Ede, oud-bestuurslid van de CS Oolgaardtstichting, is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Dekker ontvangt de onderscheiding voor zijn bijzondere verdiensten op het gebied van jeugd- en jongerenwerk in de regio Ede en Arnhem.

De Arnhemse wethouder B. van Eeten heeft hem donderdag 15 november de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens een mini-symposium in het Oolgaardthuis in Arnhem.

Vrijwilliger
De heer Dekker heeft zich - naast zijn hoofdfunctie als docent bij de Sociale Academie/Hogeschool Gelderland - 25 jaar intensief ingezet als vrijwilliger en als bestuurslid voor de CS Oolgaardtstichting. Deze stichting ondersteunt vernieuwende en grensverleggende initiatieven op gebied van jeugd- en jongerenwerk voor, door en met jongeren, met name binnen Gelderland. Zijn inzet en inbreng als vertegenwoordiger van deze stichting is van zeer grote waarde geweest.

Landelijk
In de periode 1980 tot 1990 nam de heer Dekker geheel vrijwillig het initiatief voor het ontwikkelen en realiseren van het GOOI-project (Georganiseerd Overleg tussen Opleidingen en Instellingen). Hierbij werden vier modules ontwikkeld voor het hbo voor de samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten. Het GOOI-project, dat werd ontwikkeld voor de Vrijwilligerscentrale Arnhem, kreeg landelijke navolging.

Lezingen
Van 1990 tot 2000 was de heer Dekker initiator van de zogenaamde Kernhemlezingen, een jaarlijkse lezingencyclus die werd gehouden in Huis Kernhem in Ede en van de Oolgaardtlezingen die werden gehouden in Arnhem. Voor de lezingen werden wetenschappers uitgenodigd die maatschappelijke thema's belichten vanuit hun eigen discipline.
---