Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 16 November 2007

Evelop ontwikkelt offshore windpark samen met Duitse Plambeck Neue Energien

Evelop en Plambeck Neue Energien gaan samen het offshore windpark "Gode Wind I" ontwikkelen. Evelop, een dochteronderneming van de Econcern groep, heeft een meerderheidsaandeel verworven in het projectbedrijf "Plambeck Neue Energien Gode Wind I GmbH". Het park is één van de eerste offshore windparken in Duitsland. Het is vergelijkbaar met het Nederlandse Q7. Dit offshore windpark in aanbouw is één van de toonaangevende projecten in het portfolio van Evelop.

De benodigde goedkeuring voor het project is verleend door de Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (BSH) in augustus 2006. Het offshore windpark "Gode Wind I" wordt gerealiseerd in de Noordzee. Het park van 80 turbines zal naar verwachting een productie hebben tussen de 250 en 400 MW. Dit is voldoende om ongeveer 250.000 tot 350.000 Europese huishoudens van duurzame energie te voorzien.

Evelop ziet veel mogelijkheden voor offshore windparken in West-Europa en beschouwt Duitsland als een van de toonaangevende landen op dit gebied. Evelop heeft op dit moment dertien offshore windparken in ontwikkeling in zes West-Europese landen, waaronder "Gode Wind I". Hiermee heeft Evelop een portefeuille van ongeveer 2200 MW offshore wind in ontwikkeling.

Dennis Lange, Managing Director van Evelop International: "De samenwerking met Plambeck Neue Energien AG geeft ons de mogelijkheid een belangrijke positie te verwerven in de Duitse offshore markt. Het "Gode Wind I" project is één van de drie offshore windparken in ons portfolio die voor 2011 worden gebouwd. Het brengt ons dichter bij onze missie: 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'."

"De samenwerking met Evelop is een essentiële bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Plambeck Neue Energien AG. Bovendien is dit windpark een belangrijke basis voor de verdere ontwikkeling van de groep ", zeggen Dr. Wolfgang von Geldern en Martin Billhardt, directieleden van Plambeck Neue Energien AG.

Evelop (www.evelop.com)
Evelop behoort tot de Econcern groep met de missie: 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Evelop, de ontwikkelaar van duurzame energie projecten, heeft de ambitie om wereldwijd één van de grootste duurzame energie portfolio's te ontwikkelen en te realiseren. Evelop ontwikkelt projecten op het gebied van offshore and onshore, wind, biomassa, solar en seawater air conditioning en ook duurzame energie utiliteitsvastgoed, woningen en energie-infrastructuren. De Econcern group is met zo'n 900 professionals actief in 19 landen wereldwijd en is een van de de 500 snelst groeiende bedrijven in Europa.

Plambeck Neue Energien AG (www.pne.de)
Plambeck Neue Energien AG met haar hoofdkantoor in Cuxhaven ontwerpt, realiseert en exploiteert zowel onshore als offshore windpark projecten. Tot op de dag van vandaag, heeft de organisatie 83 windparken farms met 456 windturbines met een totale nominale productie van 645 MW gebouwd.

()