Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tilburger wint Baanbrekerprijs 2007

Eindhoven 16 november - Nico Aarts (38) uit Tilburg heeft in Rotterdam de Baanbrekerprijs 2007 gewonnen. Uit zo'n 100 inzendingen wist hij door te dringen tot de finale en ook daar kwam hij succesvol uit. Het plan waarmee Aarts won haalt hangjongeren van de straat in de Uitvindersbuurt en zet ze aan de slag in een werkplaats waar oldtimer bromfietsen gerestaureerd worden. De Tilburger, ooit twee jaar woonachtig in een schuur tussen de brommeronderdelen, hoopt met de realisatie van zijn plan zelf uit de bijstand te komen De jury was onder de indruk van de gedreven persoon Aarts en zijn eerdere prestaties op dit terrein die hij zonder enige steun al tot een bescheiden succes wist te maken. Aarts was één van de vijf Brabanders die een hoofdprijs weghaalde uit Rotterdam.

Met de Baanbrekerprijs 2007, die als thema had: Werk zat in je buurt!, werden werkloze mensen met ideeën gezocht om tegelijkertijd de wijk te verbeteren én uit de eigen werkloosheid te komen. De 100 inzendingen waren afkomstig uit het hele land. De organisatie was daarmee zeer ingenomen aangezien de plannen van de mensen zelf komen en niet van adviesbureaus. De overige winnende plannen waren zeer divers: een sportrolstoel fabriekje waar dak- en thuislozen werken (Amsterdam), een wijksportschool voor de smalle beurs (Emmen), een scootergarage in de wijk (Dordrecht), thuiswerkhal voor allochtone vrouwen (Den Haag) enzovoorts.

Juryvoorzitter Bert de Vries maakte gisteren in Rotterdam na de finale de winnaars bekend van deze landelijke wedstrijd. In totaal waren dat er16. Winnaars worden vanaf 2008 via een aparte training voorbereid op de uitvoering van het eigen project of de eigen onderneming in de wijk. Voor coaching, contacten en financiële middelen in het vervolgtraject is gezorgd. De wedstrijd was een initiatief van maatschappelijk investeerder Start Foundation en wordt mede gedragen door o.a. Aedes, RVU, Vereniging Openbare Bibliotheken, MVO Nederland, SEV, Boaborea, Bond van Nederlandse Volksuniversiteiten en Movisie.


---

Meer informatie Neem contact op met:
Start Foundation
Geertje van der Beele
Communicatie
Postbus 889
5600 AW Eindhoven
040 246.18.50
06 30903064
geertje@startfoundation.nl www.startfoundation.nl
www.baanbrekerprijs.nl

High res. foto's van de winnaars kunt u hier: http://www.rijkinbeeld.nl/bpp1/ downloaden LET OP! De foto van Nico Aarts heeft nummer: Q8B5783.jpg Fotograaf: Joep de Rijk