Gemeente Valkenswaard

voorzieningen op één website

Regelhulp: alle voorzieningen op één website

Valkenswaard, Veldhoven en Eindhoven hebben een primeur: de Regelhulp. De Regelhulp is een handige interactieve website waarop ouderen, chronisch zieken en gehandicapten meerdere voorzieningen direct en gecombineerd kunnen aanvragen, óók als ze aangevraagd moeten worden bij verschillende instanties. De website is bedoeld voor ouderen, chronisch zieken en gehandicapten zélf en voor hun hulpverleners. Dat kunnen familieleden, vrienden of buren zijn óf professionele hulpverleners. Regelhulp is op donderdag 15 november jl. in deze drie gemeenten online gegaan. Binnenkort sluiten zich nog meer gemeenten aan bij dit initiatief.

Op de website, www.regelhulp.nl kunt u op vier manieren zoeken:

Uw situatie: welke voorzieningen passen in mijn situatie?

Soort hulp: welke hulp is mogelijk in huis, op school, voor werk en inkomen?

Organisaties: u weet al welke organisatie u moet hebben. Het CIZ, CWI, UWV of de gemeente staan er met hun voorzieningen op.

Voorzieningen: u weet al welke voorzieningen u moet hebben.

Alle voorzieningen

Heeft u een voorziening gevonden? Plaats deze dan in uw `winkelwagentje'. Heeft u alle voorzieningen gevonden? Dan kunt u ze allemaal met één formulier aanvragen. Van tevoren krijgt u een aantal vragen waarmee u kunt bekijken of u in aanmerking komt. Is dat niet het geval, dan bespaart het u de moeite van het invullen van het formulier. Wilt u voorzieningen aanvragen die door verschillende instanties geleverd worden? Geen probleem. U hoeft maar één formulier in te vullen en de website zorgt er voor dat uw aanvragen op de juiste plek terechtkomen.

Constant in beweging

Ook al is de website uitvoerig getest, het kan natuurlijk altijd beter. De ervaringen van de gebruikers en de instanties worden gebruikt om de Regelhulp continu te verbeteren.

Samenwerking

Regelhulp is in samenwerking met de ministeries van VWS en SZW, UWV, CWI en CIZ tot stand gekomen en past in een omvangrijk traject om de administratieve lasten voor burgers en professionals te verlichten.

Meer informatie

Heeft u na het bekijken van www.regelhulp.nl nog vragen? Mail of bel met Ingrid van Glabbeek van het zorgloket bij de gemeente Valkenswaard, tel. (040) 2083 442 of
ingrid.van.glabbeek@valkenswaard.nl