Ingezonden persbericht


Startsein voor project Valkenburg Verbonden

PERSBERICHT

Valkenburg, 16 november 2007

Vandaag hebben Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul en Nederland BreedbandLand (NBL) het startsein gegeven voor het project Valkenburg Verbonden. Met het project "Valkenburg Verbonden" willen de samenwerkende partijen de aantrekkelijkheid van Valkenburg aan de Geul verhogen door beter en slimmer gebruik te maken van moderne, en breedbandige ICT-toepassingen en -diensten.

Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul voert komend jaar een ambitieus plan uit, gericht op het duurzaam positioneren van Valkenburg als een aantrekkelijke, toeristische en recreatieve bestemming. Het project Valkenburg Verbonden komt voort uit de opdracht, die het Ministerie van Economische Zaken aan Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul heeft verstrekt in het kader van het versterken van de toeristische sector (kaderwet EZ subsidies artikel 2).

In het project is samenwerking aangegaan met NBL om gezamenlijk beter en slimmer gebruik van breedbandtoepassingen te stimuleren. Het gaat daarbij om verbetering van de bestaande bedrijfsvoering in de sectoren toerisme & recreatie, horeca en retail, o.a. door kostenbesparende diensten voor bellen, pinnen, veiligheid en internettoegang. Maar de samenwerkende partners zullen zich ook richten op vernieuwing van de dienstverlening door bijvoorbeeld draadloos internet, mobiele toepassingen en het digitaal aanboren van nieuwe markten. Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul zal de eindregie van dit project op zich nemen.

Tijdens een inspirerende bijeenkomst hebben enkele prominenten en deskundigen, zoals Martin Eurlings (waarnemend burgemeester Valkenburg) en Pieter Spohr (directeur NBL) hun visie gegeven op de unieke kansen van dit project voor Valkenburg. In 2008 zullen de eerste resultaten van dit project zichtbaar worden in Valkenburg aan de Geul en het Heuvelland. Benedict Persoon, innovatieadviseur bij Syntens, gaf 's morgens een uitgebreide toelichting op een aantal ICT-workshops voor MKB-ondernemers, die gericht zijn op vernieuwing van product, dienst, markt, proces en/of bedrijfsvoering.

Over NBL
Het NBL is een onafhankelijk samenwerkingsverband van overheid en bedrijfsleven, dat maatschappelijke en economische sectoren stimuleert en helpt beter en slimmer gebruik te maken van breedband. Het NBL is actief in gezondheidszorg, onderwijs, MKB, overheidsdienstverlening en in het thema mobiel werken.

Over Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul De NV Ontwikkelingsmaatschappij Valkenburg aan de Geul is in september 2003 opgericht, met als doel het aansturen en uitvoeren rond toerisme en recreatie.. Met de NV wil de gemeente projecten aanjagen en uitvoeren, waarbij meerdere aandeelhouders verantwoordelijkheid dragen. Aandeelhouders zijn de gemeente (70%), de Stichting participerende Valkenburgse Ondernemers (10%), de VVV Zuid Limburg (10%) en het LIOF (10%).

Voor meer informatie kunt u terecht op www.nederlandbreedbandland.nl/valkenburg

Noot voor de redactie (