Gemeente Enschede

Panden in kader van handhavingsactie bezocht

Focus op kamerverhuurpanden en hennepteelt

Op donderdag 15 november vond tussen 14.00 en 22.00 uur een integrale handhavingsactie plaats. De gemeente Enschede, UWV, Essent, Twente Milieu en de politie namen deze keer deel aan de actie. Negen kamerverhuurpanden en enkele overlastgevende panden zijn gecontroleerd. Gelijktijdig heeft de politie op verschillende plaatsen in de stad gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepkwekerijen.

Hennepteelt
In totaal zijn 16 panden in de stad bezocht. Op drie adressen, aan de Leijdsweg, Bentelobrink en de Schoolstraat zijn illegale hennepkwekerijen aangetroffen. Daarbij zijn in totaal 370 planten vernietigd. Aan de Bandoengstraat zijn restanten van een kwekerij gevonden en aan de Kerkstraat zijn materialen aangetroffen om een kwekerij op te zetten.

Controle overige panden
Er zijn negen kamerverhuurpanden bezocht, waaronder enkele studentenhuizen. In een paar woningen zijn niet gekeurde of niet goed aangesloten brandblussers aangetroffen. In één van de panden ontbraken de brandblussers. Verder was er soms sprake van onveilige vluchtwegen. Ergens bleek een schuur als woning te worden gebruikt. In één van de woningen zijn acht verkeersborden in beslag genomen. Bij een garagebedrijf is geconstateerd dat er brandgevaarlijke stoffen niet veilig waren opgeslagen. De eigenaar heeft een vooraankondiging last onder dwangsom gekregen.

Doel van de actie
De handhavingsacties zijn bedoeld om de veiligheid en openbare orde te bevorderen door overtredingen vast te stellen en te vervolgen. De deelnemers aan de acties nemen zonodig vanuit hun eigen verantwoordelijkheid nadere stappen naar aanleiding van de uitkomsten. In 2007 worden meerdere integrale handhavingacties gehouden.

16 november 2007