Ingezonden persbericht


EA EN CRYTEK KONDIGEN 16 NOVEMBER AAN ALS RELEASEDATUM VOOR CRYSIS

Het aftellen kan beginnen voor de First Person Shooter waar het hele jaar al naar uitgekeken wordt

Schiphol-Rijk - 3 augustus 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) en Crytek, de met prijzen bekroonde ontwikkelaars van Far Cry, hebben vandaag aangekondigd dat CrysisTM op 16 november 2007 in de winkels zal komen te liggen in Noord-Amerika en Europa, exclusief voor op de pc. Crysis is een technisch hoogstandje, met verbluffende DirectX 10- en DirectX 9-beelden, een vernuftig spelverloop en een episch verhaal. Het is niet voor niets een van de pc games en first person shooters waar het meest naar wordt uitgekeken in 2007. Daar komt nog eens bij dat deze game onlangs de award voor beste PC game van de Game Critics Awards: Best of E3 2007 heeft gewonnen.

"Crytek streeft er voortdurend naar de grenzen van zowel spelontwerp als technologie te verleggen en tegelijkertijd de kwaliteit op het hoogste niveau te houden," aldus Cevat Yerli, CEO en directeur van Crytek. "We zijn onze fans dankbaar voor hun steun en geduld, en we vinden het fantastisch dat we ze dit jaar Crysis kunnen aanbieden. Het zal het wachten waard zijn."

Crysis biedt een realistisch spelverloop met een open einde en geeft spelers een nooit eerder vertoonde mate van vrijheid, waardoor een unieke speelervaring zal ontstaan. Spelers worden uitgerust met een revolutionair 'Nanosuit' en een arsenaal aan volledig aanpasbare wapens. Hierdoor krijgen ze een scala aan opties; niet alleen voor de manier waarop ze het spel als geheel benaderen, maar voor iedere opzichzelfstaande opdracht of individuele confrontatie. Bovendien zullen spelers ieder voordeel dat ze kunnen krijgen, moeten benutten om het op te nemen tegen een gevaarlijke en zeer intelligente buitenaardse vijand. Dat alles op dynamische, vijandige slagvelden die variëren van weelderige, tropische oerwouden tot ijskoude, bevroren landschappen en huiveringwekkende gewichtloze omgevingen.

Crysis biedt tevens een baanbrekende multiplayer-modus, dankzij de introductie van 'PowerStruggle'; een unieke, op teams gebaseerde strategische spelstand voor maximaal 32 spelers, waar verschillende partijen strijden om de macht over geavanceerde wapens en voertuigen waarmee ze hun vijanden kunnen overwinnen. Voor wie liever op het puntje van zijn of haar stoel zit bij een spannende deathmatch, heeft Crysis een 'Instant Action'-stand, waarin de zeer adaptieve 'Nanosuit' dienst doet als het ultieme hulpmiddel om je tegenstanders te slim af te zijn.

Crysis is nog niet geclassificeerd door de ESRB of PEGI. Bezoek www.esrb.org of www.pegionline.eu voor de laatste informatie omtrent classificaties. Voor meer informatie over de game ga je naar www.electronicarts.nl of naar de officiële website van de game: www.nanosuit.com.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. Meer informatie over de producten van EA vind je op www.electronicarts.nl.

Over Crytek GmbH

Crytek GmbH ("Crytek") is de ontwikkelaar van de next-generation first person shooter Far Cry, waarmee ze verschillende prijzen in de wacht sleepte. Nu komen ze met de veelbelovende game Crysis. Crytek ontwikkelt interactieve entertainment en heeft heeft een hoofdkantoor in Franktfurt am Main (Duitsland) en extra studio's in Kiev (Oekraïne) en Boedapest (Hongarije). Crytek legt zich volledig toe op het ontwikkelen van videogames van uitzonderlijk hoge kwaliteit voor de pc en de nieuwe generatie consoles. Hierbij maken ze gebruik van hun eigen toonaangevende CryENGINE 2® 3D-speltechnologie. Bezoek www.crytek.com voor meer informatie over Crytek. Ontwikkelaars die interesse hebben in het verwerven van een commerciële licentie voor CryENGINE 2® middleware, kunnen inlichtingen inwinnen door een mail te sturen naar cryengine@crytek.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Crytek, Crysis en CryENGINE zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Crytek. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

ea@pridepr.nl