Nieuw hoogwaardig voedingssupplement


GROOTSCHERMER, 20071116 -- Limmer Nutraceuticals, uit het Noord Hollandse Grootschermer, is deze maand met een nieuw voedingssupplement op de Nederlandse markt gekomen: Teacare®. Teacare® bevat 150 mg EGCG per vegetarische capsule. Dit is het belangrijkste bestanddeel uit de groene thee. De grondstof heeft een zuiverheid van minmaal 94% en is afkomstig van DSM Nutritional Products. Het is het eerste product met alleen dit bestanddeel uit de groene thee in gezuiverde vorm.

Wie zich verdiept in de groene thee komt er achter dat er veel over gepubliceerd wordt. Vele wetenschappelijke publicaties tonen verschillende positieve effecten aan op de gezondheid. Wat steeds naar voren komt, is dat EGCG (epigallocatechin gallaat) gezien wordt als het belangrijkste en krachtigste bestanddeel uit de groene thee (onder andere terug te vinden op www.pubmed.com). Bijna wekelijks komen er nieuwe publicaties over EGCG in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften.

Vandaar dat Limmer Nutraceuticals, een nieuw bedrijf, ervoor gekozen heeft om alleen dit bestanddeel in capsulevorm op de markt te brengen. De grondstof wordt door DSM op natuurlijke wijze geëxtraheerd uit de groene thee. Deze grondstof, Teavigo®, bevat minimaal 94% EGCG.
De EGCG in Teacare® is een krachtige antioxidant en beschermt tegen vrije radicalen, het is goed voor hart en bloedvaten en helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte daarnaast verhoogt het de vetverbranding.

Limmer Nutraceuticals is opgezet door twee apothekers uit Nederland, Vincent Bohnenn en Gert-Jan Donker. De doelstelling van het bedrijf is om zich te onderscheiden op de markt van de voedingssupplementen, door te komen met unieke producten welke wetenschappelijk aangetoond een toegevoegde waarde zijn voor de gezondheid. De producten die Limmer Nutraceuticals op de markt gaat brengen zijn geen geneesmiddelen maar zijn meer dan gewone voedingssupplementen vandaar de toevoeging "Nutraceuticals" in de bedrijfsnaam.