Gemeente Zaanstad

12-11-2007

De Gemeente Zaanstad is op 17 en 18 november vertegenwoordigd op de Woningbeurs in de RAI in Amsterdam. Samen met Parteon Projectontwikkeling brengen zij het plezierig wonen, werken en recreëren in de Zaanstreek onder de aandacht. Daarbij ligt de nadruk op `het willen verrassen van de bezoekers met wat zij nog niet wisten van de Zaanstreek.' Wethouder Piet Keijzer verzorgt 16 november, tijdens de business meeting, een presentatie over wonen in Zaanstad. De Woningbeurs is dé beurs voor iedereen die op de hoogte wil blijven van het woningaanbod en -nieuws in Amsterdam en omstreken.

Zaankanters weten het wel, maar bezoekers van de Woningbeurs zijn waarschijnlijk niet op de hoogte van de vele voordelen van wonen, werken en recreëren in de Zaanstreek. Want weet een Amsterdammer eigenlijk wel dat hun stad op slechts 16 minuten afstand ligt van Zaanstad? Dat je grofweg binnen 7 minuten in het weidse groen staat waar je het buitenleven optimaal ervaart, binnen een kwartiertje op het strand kan liggen en je per trein in 12 minuten in hartje Amsterdam arriveert en in 17 minuten in de vertrekhal van Schiphol? Naast Zaandam heeft Zaanstad nog 5 stations waardoor zowel Amsterdam als de regio goed bereikbaar zijn.

Daar komt bij dat je voor het culturele leven niet per sé naar Amsterdam hoeft, want ook in Zaanstad kun je alle topproducties uit den lande bijwonen in het prachtige Zaantheater. En dan hebben we het nog niet eens over de mogelijkheden van aangenaam wonen. In het buitengebied, in het centrum of aan het water, keuze genoeg!

Inverdan, het eigenzinnig stadshart
Zaanstad laat dit en meer zien in beelden en maquettes. Onder meer het programma Inverdan, het eigenzinnige stadshart van Zaanstad, staat in the spotlight. Inverdan belooft een gevarieerd en aantrekkelijk stadshart te worden, met leuke winkels, nieuwe horecagelegenheden en een grote bioscoop. Met woningen voor verschillende doelgroepen. Met sociaal-maatschappelijke voorzieningen, zoals onderwijsinstellingen, een jeugdcentrum en zorgsteunpunten. En met een nieuw stadhuis, een nieuw gemeentearchief, een prachtig gelegen fitnesscentrum en een centrale bibliotheek. Inverdan fungeert ook als versterking voor de Zaanse economie en brengt de komende jaren nieuwe vormen van dienstverlening en innovatie naar de stad.

Verder is de nieuwe woonwijk Saendelft te zien in een maquette. Deze wijk verrijst nabij Assendelft en Krommenie in Zaanstad Noord. De woningen daar hebben een uitstekende bereikbaarheid en zijn gelegen zowel in het groen als aan het water. Ook het winnende ontwerp voor het nieuwe Rooswijk wordt getoond, dat de plaats zal innemen van het huidige stadhuis aan de Bannehof.

Business meeting
Wethouder Wonen van de Gemeente Zaanstad Piet Keijzer zal op 16 november een presentatie verzorgen. Hij blikt daarin vooruit op de visie van Zaanstad op het wonen, zowel in lokale als regionale context.