Barco


Barco installeert zes extra LED-schermen voor live beelden van de Olympische Spelen 2008 in Beijing

KORTRIJK, BELGIË - 16 november 2007 - Barco, wereldwijd toonaangevend op het gebied van visualisatie en display-oplossingen, installeert LED-schermen voor de tweede fase van het "Olympic Cultural Square" project in Beijing. Deze nieuwe bestelling brengt het totale aantal displays dat Barco levert voor de fasen I en II van het programma op 14, met een totale contractwaarde van 6,5 miljoen euro. De LED-schermen worden op strategische locaties in Beijing geïnstalleerd en zullen worden gebruikt voor live uitzendingen van de Olympische Spelen 2008.

Het project "Olympic Cultural Square" (Olympisch Cultuurplein) wordt geleid door het Stedelijk Bureau voor Radio & Televisie van Beijing. De LED-schermen van Barco worden geïnstalleerd op 12 strategische locaties ("Cultuurpleinen") in de stad, en bovendien worden waar nodig nog eens twee mobiele LED-displays ingezet. De schermen zullen dienen om live videobeelden van de Olympische Spelen 2008 in Beijing en regeringsmededelingen uit te zenden. Na de Spelen zullen de schermen worden ingezet voor reclame, live video-beelden en nieuwsuitzendingen.

Het Stedelijk Bureau voor Radio & Televisie van Beijing was zo tevreden over de probleemloze en perfect verlopen installatie in fase I, dat ze hebben besloten om er voor fase II nog zes nieuwe schermlocaties aan toe te voegen. "Elk onderdeel van de komende Olympische Zomerspelen moet volmaakt zijn. Er is dus geen ruimte voor fouten in de uitvoering van het programma," verklaart de vertegenwoordiger van het Stedelijk Bureau voor Radio & Televisie van Beijing. "Onze vrienden bij Barco helpen ons niet enkel een ongelooflijke visuele ervaring te creëren, maar belangrijker nog, ze geven ons ook het vertrouwen dat dit gedurfde project heel efficiënt uitgevoerd zal worden."

Frank Christiaens, Managing Director van Barco China, gaat verder: "Elk Cultuurplein biedt een gigantisch venster op de Spelen. Doordat de schermen overal in de stad zijn opgesteld, kan iedereen de gebeurtenissen op de Spelen verschillende keren per dag volgen. Dit is voor mij opnieuw een prachtig voorbeeld van de unieke relaties die Barco in China momenteel uitbouwt, waarbij ook het beste van wat het land kan bieden in beeld gebracht wordt."

Voor het Cultuurpleinproject zal Barco zijn LED-tegels SLite 14 en SLite 10 XP FX, de LED-processor D320 en de mobiele LED-display B-10 inzetten.

De SLite 10 en SLite 14, met hun IP65-norm, bieden een ideale oplossing voor LED-display installaties in openlucht waarbij het publiek de videobeelden ook bij felle lichtinval nog vanop grote afstand moet kunnen bekijken. Deze producten zijn bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen zoals sportmanifestaties, grote openluchtevenementen of outdoor publiciteit.

Behalve de 12 vaste installaties zal Barco voor het Cultuurplein-programma ook nog twee mobiele LED-installaties leveren. De B-10 LED-installatie wordt geleverd in een uniek uitgeruste aanhangwagen die getrokken kan worden door elke wagen met een toegelaten sleepgewicht van 3500 kg. De B-10 wordt gewoon naar het evenement toe gereden. Daar wordt het 3584 mm bij 2688 mm grote scherm opgezet en alles staat klaar om boeiende videobeelden van het evenement rechtstreeks bij het publiek te brengen.

De vaste installaties voor het Olympische Cultuurplein-project moeten tegen eind 2007 zijn afgewerkt.

Olympische Cultuurplein-locaties

Fase I
Long Tanhu
Chao Yang Park
Hai Dian Park
Lian Huachi
Sculpture Park
Shun Yi

Fase II
Beijing Television Building
Yu Ting Bridge
Shi Ji Tan
University of Science and Technology Beijing
Capital Museum
Fengtai Park

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com