Provincie Utrecht

Jeugdzorg 17 tot en met 24 november

Week van de Jeugdzorg 17 tot en met 24 november

9-11-2007 -

Jean Paul de Jong en Mohammed Charaa zetten zich in voor de jeugdzorg

In de landelijke Week van de Jeugdzorg (17 tot en met 24 november) staat het verhaal van de jongeren en werkers in de jeugdzorg centraal. Tijdens de week worden verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zetten in onze provincie voormalig FC Utrecht voetballer en oprichter van Stichting Klein Galgenwaard Jean Paul de Jong én acteur Mohammed Charaa zich in voor de jeugdzorg in de provincie Utrecht. Speciaal voor jongeren uit de jeugdzorg worden een jeugdfilmfestival en een sportclinic georganiseerd. De jongeren die meedoen aan de sportclinic worden gehaald en gebracht door een `aardgasbus'. Tenslotte is er op 26 november een gesprek tussen Statenleden en cliënten uit de jeugdzorg.

Filmpjes en sportclinic
Tijdens het filmfestival op dinsdag 20 november in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht zijn filmpjes te zien, gemaakt door jongeren uit de jeugdzorg. Het publiek kiest die middag het filmpje waarin de link tussen de jongere en de jeugdzorg het beste/leukste is weergegeven. De winnaars ontvangen van Mohammed Charaa een prijs. Verder is er woensdag 21 november de sportclinic bij Stichting Valkenheide LSG in Maarsbergen. Jean Paul de Jong zal er die middag zijn om samen met de jongeren te sporten. Meer over zijn activiteiten is te vinden op www.kleingalgenwaard.nl.

Waarom een week van de jeugdzorg?
De week van de Jeugdzorg is hét moment om een reëel beeld van de jeugd en de jeugdzorg te geven. Het doel van de Week van de Jeugdzorg is het verhaal achter de jeugdzorg te laten zien. Voor de totstandkoming van de activiteiten in de provincie Utrecht werkt de provincie samen met verschillende jeugdzorginstellingen, cliëntenplatform JIJ Utrecht en Bureau Jeugdzorg Utrecht.

Op de site Week voor de jeugdzorg zijn alle activiteiten te vinden die in deze week plaatsvinden. Zowel de landelijke als de Utrechtse activiteiten.

Samenwerkingspartners van de provincie in de week van de jeugdzorg zijn: Bureau Jeugdzorg Utrecht, Leostichtinggroep, Timon, Meerwijck, Zandbergen, de Rading, Leger des Heils, Trajectum, SGJ, Provinciaal Cliëntenplatform JIJ Utrecht, Raad voor de Kinderbescherming

Meer informatie: Wilma Heideman, telefoon 030 258 2623