RTL Group

EK-kwalificatieweekend bij 'RTL Voetbal': cruciale live-wedstrijden en hoogtepunten

Wie zijn er straks van de partij op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk? Al bij de één na laatste speelronde, op zaterdag 17 november, krijgt de RTL 7-kijker snel meer duidelijkheid. Niet alleen krijgt hij de voor Schotland, Italië én Frankrijk cruciale wedstrijd Schotland - Italië live te zien (slechts twee van deze drie toplanden kunnen naar het EK), ook van het voor Nederland doorslaggevende Bulgarije - Roemenië wordt verslag gedaan. Als Roemenië wint, dan is Oranje al geplaatst vóórdat de mannen van Marco van Basten later die avond het veld betreden.

Op zondag 18 november besteedt 'RTL Voetbal' bij RTL 4 uitgebreid aandacht aan de kwalificatiereeks van Oranje. Maar ook de wedstrijden van het Rusland van Guus Hiddink (tegen Israël) en het Polen van Leo Beenhakker (tegen België) komen aan bod. De analisten van het voetbalpraatprogramma 'RTL Voetbal Insite' laten een uur later bij RTL 7 hun blik schijnen op de gespeelde duels.

Ook Jong Oranje is druk bezig met een kwalificatiereeks, en wel voor het UEFA EK Onder 21 in 2009 in Zweden. RTL 7 zendt de wedstrijd Jong Oranje - Jong Macedonië live uit op vrijdag 16 november. Dit treffen vindt plaats in het Goffert-stadion te Nijmegen. In augustus stonden Jong Oranje en de Macedoniërs ook al tegenover elkaar. Toen won Nederland met 0 - 1 dankzij een treffer van Royston Drenthe. Aansluitend op deze uitzending volgen de hoogtepunten uit de Nederlandse Jupiler League.

Uitzending:

-Vrijdag 16 november: RTL 7, 'RTL Voetbal: Jong Oranje - Jong Macedonië', tussen 19.40 en 22.15 uur.

-Vrijdag 16 november: RTL 7, 'RTL Voetbal: Jupiler League', tussen 22.15 en 23.30 uur.

-Zaterdag 17 november: RTL 7, 'RTL Voetbal: Schotland Italië, tussen 17.45 en 19.55 uur.

-Zondag 18 november: RTL 4, 'RTL Voetbal: EK Kwalificatiewedstrijden', tussen 19.05 en 20.30 uur.

-Zondag 18 november: RTL 7, 'RTL Voetbal Insite', tussen 21.30 en 23.15 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.