Provincie Zeeland

Persberichten

14-11-2007: Week van de jeugdzorg

Van 17 tot en met 24 november vindt voor de tweede keer de Week van de Jeugdzorg plaats.

Deze week is een initiatief van de twaalf provincies, de grootstedelijke regio's en de brancheorganisatie jeugdzorg. De week is bedoeld om het verhaal van de jeugdzorg te laten zien. Er zullen dagelijks verschillende activiteiten plaatsvinden in het hele land.

Werkbezoeken

In Zeeland vinden verschillende activiteiten plaats. Wethouders, gemeenteraadsleden, statenleden, docenten en directeuren uit het bedrijfsleven gaan op werkbezoek bij één van de jeugdzorginstellingen in Zeeland, zoals Stichting AZZ, Bureau Jeugdzorg Zeeland, Emergis/Ithaka en de Raad van de Kinderbescherming.

Bijeenkomst

Op donderdag 22 november organiseert Bureau Jeugdzorg Zeeland een bijeenkomst waarin Nieuwe methodieken in de jeugdzorg worden gepresenteerd en besproken. De bijeenkomst begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Routekaart Jeugdzorg Zeeland

De Provincie Zeeland heeft in samenwerking met Bureau Jeugdzorg en de jeugdzorginstellingen een Routekaart Jeugdzorg ontwikkeld. In deze Routekaart is voor jongeren de jeugdzorgroute beschreven van instellingen waar ze terecht kunnen wanneer ze vragen of problemen hebben. De Routekaart zal tijdens de bijeenkomst Nieuwe methodieken in de jeugdzorg worden gepresenteerd.

Ambassadeur

Cabaretière Sara Kroos is de ambassadeur voor de Week van de Jeugdzorg. Zij speelt een belangrijke rol in de campagne door aandacht te vragen voor de verhalen van jonge mensen in een moeilijke fase van hun leven.

Meer informatie over de Week van de Jeugdzorg is te vinden op de website www.weekvandejeugdzorg.nl.

14 november 2007, Ilona Vette, (0118) 631402, persberichtnummer 182