ChristenUniecongres tegen versoepeling ontslagbescherming

17/11/2007 15:49



CNV



"Het ontslagrecht is een belangrijk onderwerp waarover de leden het gaan hebben tijdens het Uniecongres en waarover het kabinet een besluit moet nemen". Dit zei minister Rouvoet in reactie op een door CNV bestuurder Yvon van Houdt aangeboden petitie. ChristenUnie fractieleider Slob gaf aan dat het CNV op de ChristenUnie kan rekenen. "Wij zijn en blijven tegen verslechtering van de ontslagbescherming, immers verbeteringen daar kan niemand tegen zijn." Het congres heeft vandaag een belangrijk signaal gegeven aan de minister en de fractieleider waarmee de opstelling tot nu toe wordt bevestigd: minimaal rechtsbescherming op huidig niveau, inclusief preventieve toets.

In een feestelijke sfeer ontvangen Yvon van Houdt, Sinterklaas, een orkest en ruim 60 actievoerders bezoekers aan het uniecongres waaronder bewindslieden, kamerleden en bestuurders.De boodschap van het CNV is duidelijk aldus Yvon van Houdt: "wij willen de ChristenUnie aanmoedigen om hun rug recht te houden en niet akkoord te gaan met verslechtering van de ontslagbescherming. Fractieleider Slob is klip en klaar, minister Rouvoet drukt zich diplomatieker uit, maar heeft met de uitspraak van het congres een duidelijk signaal gekregen."

Eerder dit jaar sprak het PvdA congres zich uit tegen versoepeling van het ontslagrecht. Het CDA deed vorige week geen inhoudelijke uitspraak, maar gaf vooralsnog minister Donner het voordeel van de twijfel.h