AutoRai

Grote belangstelling voor Autovisie Caterham Academy 2008

(11/1/2007)
Caterham-importeur Van der Kooi Sportscars organiseert in Nederland de komende twee jaar in samenwerking met Autovisie de opwindende Caterham Academy. Een raceklasse in echte competitieautoâs voor beginnende coureurs die na twee jaar training rijp zijn voor een heuse racecarrière. Daarnaast zijn de vele evenementen van de Caterham Academy al een belevenis op zich. De belangstelling voor deze raceklasse is groot.

Willem van der Kooi: âNa de eerste aankondiging bleek de interesse voor de Caterham Academy enorm en inmiddels hebben zich veertig serieuze gegadigden gemeld. Maar er zijn nog enkele plekken vrij voor 2008.â In Engeland is de Caterham Academy een groot succes en die succesreeks lijkt zich in ons land naadloos voort te zetten. Van der Kooi heeft zelfs aanvragen uit het buitenland ontvangen en ook heeft zich een âbedrijfsteamâ aangemeld voor maar liefst vijf autoâs.

De nieuwste autosportklasse in Nederland wordt georganiseerd voor beginnende coureurs in identieke, zeer aantrekkelijke sportwagens. Tijdens de racedagen wordt er twee keer getraind en worden er twee volledige races verreden. Nogmaals Willem van der Kooi: âDeze Academy is een unieke klasse, waarbij de drempel voor het beoefenen van autosport in een professionele opzet enorm laag is.â En driedaagse licentiecursus, het KNAF-examen, drie ochtenden driftcursus, twee trainingsdagen waarvan één op Circuit Spa-Franchorchamps, deelname aan zeven races op Zandvoort, Assen, Zolder (België) en Oschersleben (Duitsland) en deelname aan twee races tijdens de Autovisie Time Track Attack dagen staan er voor 2008 op het programma.

De auto
De competitieauto voor de Autovisie Caterham Academy, die door de deelnemer zelf geassembleerd kan worden, is de meest recente uitvoering van de Caterham Seven Roadsport met een 1600 cc 115 pk Ford Sigma motor. De Academy Caterhams zijn tevens geschikt voor gebruik op de openbare weg.

Uniek is dat Van der Kooi Sportscars een speciale âprivate leaseâ constructie in het leven heeft geroepen, waardoor deelnemers voor een bedrag van slechts 995,- euro (incl. btw) per maand twee jaar lang verzekerd zijn van een eigen Caterham Roadsport en een twee jaar durende opleiding evenals het rijden van in totaal 32 races tijdens 16 racedagen.

Op 17 november aanstaande wordt in het Amsterdamse Telegraaf-gebouw een informatiebijeenkomst georganiseerd in samenwerking met Autovisie. Daarbij zal ook de CEO van Caterham Cars, de heer Ansar Ali, aanwezig zijn. Geïnteresseerden kunnen zich daar dan ook direct inschrijven.