Ingezonden persbericht


Persbericht

800 miljoen kijkers en kans om wrc van dichtbij mee te maken met msn messenger

Ierland decor spannend rallykampioenschap

Amsterdam, september 2007 ­ De dramatische vergezichten, ruige Atlantische kust en lieflijk glooiende heuvels van noordwest Ierland vormen van 15 tot 18 november het adembenemende decor van het World Rally Championship, de Formule 1 voor rallyrijders. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het WRC dat Ierland en Noord-Ierland gastheren zijn van het rally evenement. De drie dagetappes leiden de 20 teams over een complex parcours van bochtige asfaltweggetjes. De grens, die met het opdoeken van de Britse legerversterkingen toch al is vervaagd, zal daarbij steeds ongemerkt worden overschreden. Het spektakel wordt wereldwijd door meer dan 800 miljoen televisiekijkers gevolgd. Ierland wil hiermee definitief een plaats op de internationale rallykalender verwerven.

Spannende apotheose WRC-kampioenschap
Nu Ierland debuteert in het illustere rijtje van 16 WRC-landen op vijf continenten, is het rallykampioenschap spannender dan ooit. De ontknoping van de World Rally Championship zou nog wel in Ierland kunnen vallen. Met meer dan 200 km per uur racen de rallyrijders over de smalle Ierse asfaltwegen. Behalve van de stuurmanskunst, zal veel afhangen van het weer en de bandenkeuze, deze combinatie versterkt het uitdagende karakter van de rally.

Biologische brandstoffen
De start op donderdag 15 november is bij het neoklassieke parlementsgebouw van Noord-Ierland, het weer in ere herstelde Stormont Parliament in Belfast. Daarna verplaatst het evenement zich naar het pittoreske kustplaats Sligo, in de gelijknamige county waar nog 18 tijdritten volgen. De organisatie doet er alles aan om de druk op de natuur tot een minimum te beperken en Ierland mooi groen te houden. Zo wordt nergens het asfalt verlaten. Bovendien streeft Rally Ireland ernaar de CO2-uitstoot te beperken door het stimuleren van het gebruik van biologische brandstoffen door de deelnemende teams. Voor meer informatie zie: www.wrc.com en www.rallyireland.org

Acht counties; twee landen
De acht counties die Rally Ireland aandoet, behoren tot de aantrekkelijkste van het eiland, maar zijn nog niet zo bekend bij het grote publiek. Deze landelijke gebieden ademen een rust uit, die je nog maar zelden aantreft in Europa. De Noord-Ierse hoofdstad Belfast in de county Ulster, het officiële startpunt van de rally, is enorm in trek gekomen sinds de vrede er is weergekeerd. Inmiddels zijn tal van Nederlanders afgereisd naar Belfast en ontdekken ze de veelzijdigheid van deze historische en gezellige stad.

Papegaaiduikers
Van de overige zeven counties liggen er twee in Noord-Ierland (Tyrone en Fermanagh) en vijf in de republiek (Sligo, Leitrim, Cavan, Roscommon en Donegal). Door de combinatie van spectaculair natuurschoon, romantische overnachtingadressen, prehistorische en Keltische overblijfselen en de relaxte houding van de Ieren in het verkeer, lenen deze provincies zich uitstekend voor meerdaagse auto-, wandel- of fietstochten. Het dunbevolkte Donegal spant de kroon: daar storten de papegaaiduikers zich van de hoogste kliffen van Europa en vindt u bergen van meer dan 700 meter hoogte. Er zijn daar meren en moerassen, baaien en bossen en het Nationaal Park Glenveagh, waarboven machtige steenarenden cirkelen, op zoek naar hapklare hoenders en konijnen.

Winnende team mag naar Rally in Ierland!
Ierland Toerisme heeft ter promotie van het World Rally Championship een spectaculaire Rally Ireland Game ontwikkeld. Via MSN Messenger Activity racen twee vrienden tegen de klok en worden hun rijvaardigheden op de proef gesteld. Om de finish te halen rijden ze langs de verschillende stages en zien dezelfde topbezienswaardigheden als de rallyrijders. Het team met de snelste tijd wint een reis naar Ierland, waar ze live bij de meest spannende en uitdagende rally aanwezig zullen zijn. Kijk op www.ierlandgames.nl en speel mee voor deze unieke kans om het rally spektakel mee te maken.

Bereikbaar in een paar uur
Prijsbreker easyJet vliegt elke dag in iets meer dan anderhalf uur rechtstreeks van Schiphol naar Belfast. Retourtickets zijn er vanaf 150 euro, alles inbegrepen. Vanaf het vliegveld is het maximaal anderhalf uur rijden naar het WRC parcours. Wie accommodatie wil boeken in de buurt van de rallytrajecten, moet snel zijn (zie: www.brilliantireland.com).

Voor meer informatie over Ierland: www.ierland.nl.



Ingezonden persbericht