Antillenhuis


Veel lof voor documentaire over muziekpassie van Antilliaanse zangers Izaline Calister

Foto Antillenhuis/PevryPress

Op zondag 30 september heeft in het Rembrandt Theater te Utrecht de première plaatsgevonden van de documentaire 'Izaline; Lady sings the Tambú'. De première vond plaats tijdens het Nederlands Film Festival.

De documentaire is gemaakt door de Antilliaanse Miluska Rosalina. Zij filmde Izaline Calister twee jaar lang tijdens optredens in Nederland, tijdens repetities, thuis en tijdens zangles en tijdens bezoeken en optredens op Curaçao.
Uit de documentaire blijkt duidelijk de totaal verschillende werelden van Izaline Calister, de werelden vloeien in elkaar over in de muziek en vinden een climax in haar optreden met Toots Thielemans in het Concertgebouw te Amsterdam.

Lady Sings the Tambú is een film over liefde voor muziek, mét heel veel muziek. Izaline Calister - Lady Sings the Tambú, met Toots Thielemans, Rita Reys, Peter Beets, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, onder leiding van Henk Meutgeert, Grupo Trinchera, Donny Mercelina en de band van Izaline Calister

De documentaire is een coproductie van Memphis Film & Television met de NPS en wordt uitgezonden in het Uur van de Wolf op zondag 18 november 2007, 18.15 uur.

Voor vragen en/of persfoto's: Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 01-10-2007 Bron: Antillenhuis