Ingezonden persbericht


Champagne aan Zee en Sprankelend 2007 in Noordwijk

-----------------------
Amsterdam, oktober 2007

Hét wijntijdschrift voor liefhebber en professional

CHAMPAGNE AAN ZEE & SPRANKELEND

Mousserende wijn en Champagne genieten een steeds grotere belangstelling in Nederland. Vorig jaar steeg de consumptie met 20%. Jaarlijks organiseert Perswijn Champagne aan Zee & Sprankelend, het grootste bruisende evenement in Nederland Op deze overzichtsproeverij zullen meer dan 20 champagnehuizen vertegenwoordigd zijn. Daarnaast is separaat een keur aan fraaie mousserende wijnen uit de gehele wereld te proeven. Er zullen ook wedstrijden georganiseerd worden o.a. voor de beste Champagne Brut en de beste mousserende wijn buiten Champagne. De tien genomineerde wijnen zijn voor alle bezoekers te proeven. Er worden meer dan 700 bezoekers verwacht.

Tijdens dit evenement vindt er een beperkt aantal exclusieve masterclasses en presentaties plaats, waarbij afgevaardigden of producenten van een select aantal champagnehuizen hun mooiste champagnes laten proeven en er uitleg over geven. Dit jaar de huizen Taittinger en Nicolas Feuillatte. Ook zal er een workshop gegeven worden over champagne en caviaar door Persian Caviar en een speciale proeverij met Roséchampagnes onder leiding van Noële Ruitenberg. Een begeleide proeverij voor beginnende liefhebbers zal niet ontbreken.

Verder zullen ook een aantal bezoekers met de sabel een fles mogen openen onder leiding van deskundige sabreurs van het de Confrérie du Sabre d`Or. Ook is er een wedstrijd met als hoofdprijs een reis voor twee personen naar de Champagne.

Als klap op de vuurpijl zal Perswijn tijdens Champagne aan Zee & Sprankelend de restaurantgids "Grootspraak 2008" lanceren! In "Grootspraak 2008" speelt wijn een hoofdrol. Naast sfeer, ambiance en bediening zijn de wijnkaart, sommelier, wijnarrangementen en de combinaties van wijn & spijs belangrijke beoordelingscriteria. Het best beoordeelde restaurant wordt "wijnrestaurant van het jaar".

Het evenement kent een gratis toegang op uitnodiging voor wijnvakmensen uit wijnhandel en horeca, die daar vorig jaar veelvuldig gebruik van maakten. Het Nederlands Gilde van Sommeliers zal een eigen proeverij organiseren.

De deelnemers en Perswijn zijn gebaat bij een divers publiek. Hiervoor zijn wij partnerships aangegaan met diverse partijen. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wijnpers.nl/champagne , nog tientallen andere websites en de lokale VVV-kantoren.


Plaats & tijd : Hotels van Oranje te Noordwijk van 12.00 www.wijnpers.nl/champagne Arrangementen & overnachtingen : www.hotelsvanoranje.com

CHAMPAGNE AAN ZEE
Zondag 18 november 2007
'Hotels van Oranje' - Noordwijk

Perscontacten
Colette Klautz 06-20141188,
colette@ckmp.nl

André Sauerbier
Acquisitie & Organisatie andre@wijnpers.nl
M 06-45010718

---- --