Gemeente Helmond


Kasteel van Sinterklaas

Op zondag 18 november is het weer zover. Om 13:00 uur komt de Sint met zijn Pieten weer in Helmond. Sinterklaas logeert van 19 november t/m 4 december in het kasteel van Helmond.

Bezoek het kasteel van Sinterklaas

Je kunt een kijkje nemen in de vertrekken waar tientallen Pieten druk bezig zijn met de voorbereidingen voor 5 december. Zo worden er pepernoten gebakken, rijmpjes bedacht en talloze cadeautjes ingepakt. Tussen de bedrijven door neemt Sinterklaas de tijd om zijn bezoek gedag te zeggen.

Rondleiding

Bezoekers krijgen in groepen een rondleiding van een Wegwijspiet door het Kasteel van Sinterklaas. Binnen bekijken zij de diverse werkkamers zoals o.a. de Bakkerij, de Pietenzolder én natuurlijk de werkkamer van Sinterklaas zelf. Elke 7 minuten gaat er een nieuwe groep bezoekers het kasteel binnen.

Voorterrein

Het feest begint echter al buiten voor het kasteel, waar sfeervolle Sinterklaasmuziek klinkt. Huub en Mars zijn ook regelmatig van de partij om liedjes te zingen. Voor het kasteel staat het paard van Sinterklaas, Americo, in zijn stal. Tevens lopen er Zwarte Pieten rond en er zijn lekkere hapjes en drankjes en Sinterklaassouvenirs verkrijgbaar. Ook zijn hier een zweefmolen en een toiletvoorziening te vinden.

Toegang

Het voorterrein is gratis toegankelijk. De entree tot het Kasteel van Sinterklaas bedraagt 2 p.p. (Kinderen t/m 2 jaar gratis). Het is helaas niet mogelijk om kaartjes te reserveren voor het Kasteel van Sinterklaas.

Meer informatie? www.hetkasteelvansinterklaas.nl

Foto: Werkkamer Sinterklaas in het kasteel van Helmond Foto: Bakkerij in het Kasteel van Sinterklaas in Helmond