Gemeente Roermond


Cuypersconcert Les Éléments in het Stedelijk Museum

Op zondag 18 november vindt er in het Stedelijk Museum Roermond het vijfde Cuypers Kamerconcert plaats. Ditmaal wordt de muziek verzorgd door het ensemble Les Éléments uit Amsterdam. Les Éléments bestaat uit Talitha van der Spek (mezzosopraan), Marjolein Lever (traverso), Bob Smith (viola da gamba), Israel Golani (theorbe, barokgitaar). Het repertoire omvat cantates en instrumentale muziek uit de barok. Door in het basso continuo gamba en luit te combineren, is de klank heel intiem en bij uitstek geschikt voor de Cuypers muziekzaal van het museum.

Het ensemble Les Éléments legt zich toe op de uitvoering van kamercantates in de bezetting sopraan, fluit, cello/viola da gamba en theorbe. Er bestaat een omvangrijk repertoire voor één van de kleinst denkbare bezettingen die mogelijk is bij barokcantates: zang, solo instrument en basso continuo. Het repertoire van Les Éléments omvat werken van onder meer Vivaldi, Händel en Telemann, maar legt zich daarnaast ook uitdrukkelijk toe op het onbekendere repertoire van componisten als Rameau, Campra en Boismortier. De musici, alle gespecialiseerd in de oude muziek, vinden het een uitdaging op zoek te gaan naar zowel het bekendere als het onbekende repertoire voor de bezetting van hun ensemble.

Het concert wordt gehouden op zondag 18 november van 11.30 tot 12.45 uur. De deuren van het Stedelijk Museum Roermond openen om 11.00 uur. Er is er plaats voor maximaal 50 personen, de toegangsprijs is 5,- per persoon (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl o.v.v. Cuypers kamerconcert. Voor het complete programma kunt u kijken op www.museum.roermond.nl.

Les Éléments bestaat uit Talitha van der Spek (mezzosopraan), Marjolein Lever (traverso), Bob Smith (viola da gamba), Israel Golani (theorbe).

Programma: werk van André Campra, Georg Philipp Telemann, Jacques Morel en Jean-Philippe Rameau.

Tijd: zondag 18 november van 11.30 tot 12.45 uur. De zaal is geopend vanaf 11.00 uur.

Entree: 5,-, inclusief een drankje in de pauze.

Locatie: Stedelijk Museum Roermond, Andersonweg 4, 6041 JE Roermond, 0475 - 333496

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management BV Publicatiedatum: 8-11-2007 Bijgewerkt: 8-11-2007