Motocrossend Nederland in de startblokken voor Red Bull Knock Out 2007

12/11/2007 18:10



Red Bull Nederland BV



Motocrossend Nederland in de startblokken voor Red Bull Knock Out 2007

De Bilt, 12 november 2007 - Red Bull organiseert op zondag 18 november voor de tweede keer Red Bull Knock Out, de heftigste strandrace ter wereld die plaats vindt op het Scheveningse strand. Naar verwachting zullen meer dan 150 duizend toeschouwers getuige zijn van de strijd die de 500 rijders van zeer divers niveau op het vernieuwde en nóg spectaculairdere parcours met elkaar aangaan.

Het concept van Red Bull Knock Out is uniek in de wereld. De strandrace biedt motocrossamateurs de kans het op te nemen tegen hun helden uit de MX1, MX2 en MX3-klasse. Onder de zowel mannelijke als vrouwelijke rijders bevinden zich klinkende namen als Timotei Potisek, Jonathan Barragan, Aigars Bobkovs, Jean-Claude Mousse en Bas Verhoeven, de Nederlander die in staat moet worden geacht de titel over te nemen van Marc de Reuver, de Red Bull Knock Out winnaar van 2006.

Zeker is dat geen van de rijders het makkelijk gaat krijgen. Daar heeft motorcrossvedette Gerard Rond wel voor gezorgd toen hij zich over het parcours ging ontfermen. Naast de bekende verplichte pitstop in de eerste 2 fases, zijn er dit jaar namelijk diverse spectaculaire en binnen de motorsport vernieuwende onderdelen aan het parcours toegevoegd. Zo moeten de rijders dit jaar per ronde in alle hectiek kiezen of ze het bochtige klaverblad links of rechts oversteken, met de kans vast te lopen in de drukte. Het valt dus nog te bezien of dit klaverblad echt geluk brengt. Enkele steile schansen zullen de mannen van de jongens scheiden en alleen de allersterkste rijders komen zonder valpartijen over het superlange wasbord dat in het parcours is verwerkt.

Het race-format van Red Bull Knock Out
Onder de deskundige wedstrijdleiding van de KNMV nemen de rijders het in 3 fases tegen elkaar, het loodzware parcours, de natuurlijke elementen en de lichamelijke uitputting op. Tijdens de 60 minuten durende Knock Out Qualifier wordt het aantal rijders uitgedund van 500 naar 200. Vervolgens brengt de Knock Out Elimination van 45 minuten het aantal terug naar 50. Deze diehards zullen in de Knock Out Final over 30 minuten uitmaken welke rijder uiteindelijk als eerste over de finish komt. Deze persoon mag zich de winnaar noemen van de Red Bull Knock Out 2007 en gaat naar huis met het prijzengeld van 15.000 Euro.

De toegang tot de Scheveningse boulevard met perfect zicht op Red Bull Knock Out 2007 is voor iedereen gratis toegankelijk. Daarnaast zendt RTL 7 de race op zondag 18 november live uit van 14.15 uur tot 16.30 uur.

Meer informatie vindt u op www.redbullknockout.nl.





http://www.redbullknockout.nl